Lokala producenter


De läckraste smakerna på tallriken är lokala

Till vårt handelslags tradition har alltsedan begynnelsen hört ett tätt samarbete med lokala producenter. Från och med 2013 har vi på Varuboden-Osla målmedvetet jobbat för närproducerad mat. På butikshyllorna har det dykt upp allt mer närproducerat, och för tillfället levererar närmare 200 lokala producenter sina egna specialiteter till våra enheter. De lokala produkterna har lyfts fram i butikerna med symbolen Smaker nära dig - så att kunderna ska ha det enklare att hitta dem.

Bröd och spannmålsprodukter, kött, sylt, sötsaker, grönsaker…

Vi strävar hela tiden efter att öka på produkter av lokala producenter och producenter på vårt eget handelslags verksamhetsområde i och med att efterfrågan på närproducerat ökar. Huvudvikten ligger på färska säsongsprodukter såsom grönsaker och frukter, men utöver dessa finns också ett utbud av kött och charkuterier, bröd och spannmålsprodukter, sötsaker, bryggeriprodukter, honung, glass och konserver. Vårt sortiment av närproducerade produkter varierar något enligt affär och ort. I alla våra mataffärer finns ändå ett brett sortiment av närproducerat i de olika produktgrupperna. Vi tycker också att det är viktigt att utveckla vårt sortiment av närproducerat enligt våra kunders önskemål och på basis av respons vi får om åtgång.

Åtskilliga lokala producenter och lika många intressanta berättelser bakom produkterna

På vårt handelslags verksamhetsområde finns åtskilliga lokala producenter och ett brett urval produkter. Vi strävar efter att mångsidigt lyfta fram de lokala producenterna bakom råvarorna och produkterna och stärka kontakten mellan konsumenten och producenten. Småskaliga producenter och deras fantastiska produkter är värda stor synlighet och på det här sättet får kunderna veta varifrån produkterna i deras kundkorg kommer.

Läs mer om våra lokala producenter

Dahlmans


Läs mer

Strömsbergin mylly


Läs mer

Brunberg


Läs mer

Lindbergs potatis


Läs mer

Fananamma AB


Läs mer

Pieni Limonaaditehdas


Läs mer

Söderlunds växthus


Läs mer

Ratia Ranch


Läs mer

Jussis morot


Läs mer

Oy Emil Halme Ab


Läs mer

HunajaSimo Oy


Läs mer

Torrbacka trädgård


Läs mer

BRABE Oy


Läs mer

Johannas hembakta


Läs mer

Blomma Catering


Läs mer

Bolstaholms gård


Läs mer

Hommanäs


Läs mer

Hultan tila


Läs mer

Karl-Ers frukt


Läs mer

Sjundby glass


Läs mer

Skogsters trädgård


Läs mer

Rigges Thai


Läs mer

Överängs kvarn


Läs mer

Robbes lilla trädgård


Läs mer

Lilla chokladfabriken


Läs mer

Mattas gårdsmejeri


Läs mer

Amalias limonadfabrik


Läs mer

Backers Baker


Läs mer

Malmgård


Läs mer