Lokala producenter

De läckraste smakerna på tallriken är lokala

Till vårt handelslags tradition har alltsedan begynnelsen hört ett tätt samarbete med lokala producenter. Från och med 2013 har vi på Varuboden-Osla målmedvetet jobbat för närproducerad mat. På butikshyllorna har det dykt upp allt mer närproducerat, och för tillfället levererar närmare 200 lokala producenter sina egna specialiteter till våra enheter. De lokala produkterna har lyfts fram i butikerna med symbolen Smaker nära dig - så att kunderna ska ha det enklare att hitta dem.

Bröd och spannmålsprodukter, kött, sylt, sötsaker, grönsaker…

Vi strävar hela tiden efter att öka på produkter av lokala producenter och producenter på vårt eget handelslags verksamhetsområde i och med att efterfrågan på närproducerat ökar. Huvudvikten ligger på färska säsongsprodukter såsom grönsaker och frukter, men utöver dessa finns också ett utbud av kött och charkuterier, bröd och spannmålsprodukter, sötsaker, bryggeriprodukter, honung, glass och konserver. Vårt sortiment av närproducerade produkter varierar något enligt affär och ort. I alla våra mataffärer finns ändå ett brett sortiment av närproducerat i de olika produktgrupperna. Vi tycker också att det är viktigt att utveckla vårt sortiment av närproducerat enligt våra kunders önskemål och på basis av respons vi får om åtgång.

Åtskilliga lokala producenter och lika många intressanta berättelser bakom produkterna

På vårt handelslags verksamhetsområde finns åtskilliga lokala producenter och ett brett urval produkter. Vi strävar efter att mångsidigt lyfta fram de lokala producenterna bakom råvarorna och produkterna och stärka kontakten mellan konsumenten och producenten. Småskaliga producenter och deras fantastiska produkter är värda stor synlighet och på det här sättet får kunderna veta varifrån produkterna i deras kundkorg kommer.

Läs mer om våra lokala producenter

Dahlmans

Läs mer

Strömsbergin mylly

Läs mer

Brunberg

Läs mer

Lindbergs potatis

Läs mer

Fananamma AB

Läs mer

Pieni Limonaaditehdas

Läs mer

Söderlunds växthus

Läs mer

Ratia Ranch

Läs mer

Jussis morot

Läs mer

Oy Emil Halme Ab

Läs mer

HunajaSimo Oy

Läs mer

Torrbacka trädgård

Läs mer

BRABE Oy

Läs mer

Johannas hembakta

Läs mer

Blomma Catering

Läs mer

Bolstaholms gård

Läs mer

Hommanäs

Läs mer

Hultan tila

Läs mer

Karl-Ers frukt

Läs mer

Sjundby glass

Läs mer

Skogsters trädgård

Läs mer

Rigges Thai

Läs mer

Överängs kvarn

Läs mer

Robbes lilla trädgård

Läs mer

Lilla chokladfabriken

Läs mer

Mattas gårdsmejeri

Läs mer

Amalias limonadfabrik

Läs mer

Backers Baker

Läs mer

Malmgård

Läs mer