Ehdokkaalle


Ehdokasasettelu on päättynyt 25.2.2024.

Kuka voi ryhtyä ehdokkaaksi? 

 Voit asettua ehdokkaaksi jos  

  • sinut on hyväksytty Varuboden-Oslan jäseneksi viimeistään 31.12.2023 
  • olet maksanut osuusmaksun kokonaisuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä 
  • olet täysi-ikäinen vaalien alkaessa, eli täytät 18 viimeistään 1.4.2024. 

Voit asettua ehdokkaaksi vain sillä jäsenalueella, jolla asut. Jos sen sijaan asut kokonaan Varuboden-Oslan alueen ulkopuolella, voit itse päättää, millä jäsenalueella asetut ehdolle. 

Miten asetun ehdokkaaksi? 

Osuuskauppavaaleissa käytetään suhteellista vaalitapaa, eli samaa vaalitapaa kuin esimerkiksi Suomen eduskuntavaaleissa. Jotta voit asettua ehdolle, sinun täytyy olla mukana niin sanotulla ehdokaslistalla. 

Jos haluat asettua ehdolle, ota yhteyttä omalla jäsenalueellasi toimivaan asiamieheen, joka laatii ehdokaslistan. Halukkaiden asiamiesten yhteystiedot julkaistaan alla. Asiamiehien yhteystietoja voi tiedustella myös vaalineuvonnasta (puh. 010 762 6627, arkisin klo 9–15). 

Voit asettua ehdokkaaksi vain yhdellä listalla. 

Voit myös päättää ryhtyä asiamieheksi, jolloin et kuitenkaan voi olla itse ehdolla, tai pyytää paria kaveria asiamiehiksi, jos haluat olla itse ehdolla vaaleissa. 

Kuka tekee ehdokaslistan? 

Ehdokaslistan tekee kaksi äänioikeutettua jäsentä, jotka asuvat jäsenalueella mutta eivät itse ole ehdolla. Heistä käytetään nimitystä asiamies ja asiamiehen varahenkilö. 

Listalla tulee olla vähintään kaksi ehdokasta ja enintään kaksi kertaa niin monta ehdokasta kuin jäsenalueelta on jäseniä edustajistossa. 

 

 

Linkkejä