Paikallisesti hyvää -kampanja 2024
Tukea alakoululaisten toimintaan ja koulussa viihtymiseen

Mistä on kyse?

  • Osuuskauppa Varuboden-Osla lahjoittaa rahaa toimialueensa alakouluille.
  • Avustusta voi hakea toimintaan, joka tukee lasten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.
  • Avustusta voi hakea myös investointiin koulun pihalla.
  • Hakuaika on 1.–31. lokakuuta 2024.

Paikallisesti hyvää tulee jälleen

Osuuskauppa Varuboden-Osla haluaa tukea toimialueensa alakouluja ja niissä toimivia vanhempainyhdistyksiä. Paikallisesti hyvää -kampanjan kautta voi tällä kertaa hakea avustusta kouluaikana tapahtuvaan toimintaan tai investointiin koulun pihalla. Avustusta voi hakea sähköisesti lokakuussa 2024.

Paikallisesti hyvää -kampanja on Osuuskauppa Varuboden-Oslan tapa tukea paikallisia yhteisöjä ja niiden hyvinvointia. Varuboden-Oslan hallintoneuvosto on päättänyt jatkaa kampanjaa syksyllä 2024.

Tällä kertaa kampanja kohdistuu hallintoneuvoston päätöksen mukaan alakouluille ja niissä toimiville vanhempainyhdistyksille. Kampanjan tavoitteena on edistää lasten ja nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Tukea voi hakea alakouluille

Avustusta voi hakea peruskoulun 1.–6. luokkien toimintaan, joka tapahtuu kouluaikana ja osallistaa kaikki alakoululaiset, tai investointiin koulupihalla. Avustusta voi hakea koulu tai sen vanhempainyhdistys. Hakemuksessa tulee kertoa, mitä toimintaa tai investointia avustuksella rahoitetaan, miksi se on tärkeää ja mitä hyötyä siitä on koululle, oppilaille ja yhteisölle. Avustuksen käyttökohdetta ei ole määritelty tarkemmin, vaan hakijoita kannustetaan luovuuteen. 

Avustusta voi hakea Varuboden-Oslan toimialueella sijaitseviin alakouluihin. Toimialueeseen kuuluu Askola, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio ja Ahvenanmaa.

Haku alkaa lokakuussa

Avustusta haetaan sähköisesti alla olevasta napista. Hakuaika on 1.–31.10.2024. Hakemuksessa tulee täyttää seuraavat tiedot:

  • Koulun tai vanhempainyhdistyksen nimi, mahdollinen y-tunnus, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • Yhteyshenkilön nimi, asema, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • Oppilaiden lukumäärä
  • Avustuksen käyttötarkoitus ja haettava summa
  • Projektin/investoinnin perustelut ja hyödyt
  • Projektin/investoinnin toteutusaikataulu ja raportointitapa

Lahjoitukset maksetaan keväällä 2025

Päätökset lahjoituksien vastaanottajista tekee Varuboden-Oslan hallintoneuvosto joulukuun kokouksessaan. Lahjoituksen vastaanottajat julkistetaan tammikuussa 2025. Vastaanottajille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse, ja yhdistysten nimet julkaistaan myös Varuboden-Oslan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Avustukset maksetaan tammihelmikuussa 2025. Lahjoituksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tuloksista 31.12.2025 mennessä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kyllä, mutta jokaiselle koululle tai projektille tulee täyttää oma hakemus. 

Kyllä, mutta hakemuksessa tulee kertoa, mistä muualta rahoitusta on saatu ja miten se on käytetty.

Kyllä, mutta hakemuksessa tulee kertoa, miksi toiminta tai investointi on aloitettu ennen avustuksen hakemista ja miten avustus auttaa sen jatkamisessa tai loppuunsaattamisessa. 

Lahjoitettavan summan suuruus määräytyy hakemusten määrän ja laadun perusteella. Vuosina 2015–2017 ja 2021–2022 järjestettyjen kampanjoiden aikana osuuskauppa on lahjoittanut paikalliseen hyvää yhteensä yli puoli miljoonaa euroa sadoille paikallisille yhteisöille. 

Avustuksen käyttökohdetta ei ole määritelty tarkemmin, vaan hakijoita kannustetaan luovuuteen. 

Kysyttävää?


Lisätietoa kampanjasta saat Ann-Christine Kjellbergiltä, jonka tavoitat osoitteesta vbo.tapahtumat@sok.fi tai numerosta 010 762 6627 (pvm/mpm, arkisin klo 9–15).

Kampanja järjestetään kuudetta kertaa

Paikallisesti hyvää -kampanja toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, ja sen jälkeen vuosina 2016, 2017, 2021 ja 2022. Kampanjoiden aikana osuustoiminnan ylijäämää on ohjattu paikalliseen hyvään jo yli puoli miljoonaa euroa. Kohderyhmät ja painotukset ovat vaihdelleet kampanjasta toiseen.

Sivua muokattu: 16.7.2024