Vastuullisuus


Teemme yhdessä paremman paikan elää 

Osuuskauppa Varuboden-Oslassa noudatamme S-ryhmän yhteistä Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmaa. Tehtävämme on tuottaa etuja ja palveluita ja siten hyvinvointia asiakasomistajillemme. Hyvinvointi ei kuitenkaan tarkoita vain taloudellista hyvinvointia. Yhdessä asiakasomistajiemme kanssa teemme konkreettisia tekoja yhteiskunnan hyväksi, ilmastonmuutosta vastaan ja kiertotalouden puolesta, eettisen toimintakulttuurin ja ihmisoikeuksien parantamiseksi, hyvinvoinnin ja terveyden hyväksi.

Edistämme alueellista elinvoimaisuutta myös tukemalla paikallisten nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluyhteisöjen toimintaa

Huolehdimme henkilöstön hyvinvoinnista

Olemme liikevaihdoltamme toimialueemme suurimpia yrityksiä ja yksi alueen suurimmista työllistäjistä. Henkilöstömme hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää, ja panostamme esimerkiksi kokonaishyvinvointiin, työterveyteen ja perehdytykseen. Olemme kahtena vuotena peräkkäin saaneet Suomen innostavimmat työpaikat -kunniamaininnan.

Lue lisää Varuboden-Oslasta työnantajana

Investoimme energiatehokkuuteen

Varuboden-Osla on sitoutunut parantamaan liiketoimintansa ympäristövaikutuksia ja tukemaan ekologisesti vastuullista toimintaa, ja näihin asioihin kiinnitämme erityistä huomiota niin korjaus- kuin uudisrakentamisessa. Tällä hetkellä kolmen toimipaikan katolta löytyy aurinkopaneelit, ja kesän 2020 aikana aurinkopaneeleja tulee viiteen yksikköön.

Remonttien yhteydessä vaihdamme kylmäkalusteet hiilidioksidilla toimiviin kalusteisiin, jotka säästävät energiaa peräti 40 prosenttia.

Olemme myös sitoutuneet noudattamaan koko S-ryhmän yhteisiä ilmastotavoitteita, joissa pyritään siihen, että koko S-ryhmä on hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. 

Lue lisää S-ryhmän ilmastotavoitteista.

Vähennämme yhdessä ruokahävikkiä

Ruokahävikin vähentäminen on ollut sekä Varuboden-Oslassa että koko S-ryhmässä tavoite, jonka eteen on tehty paljon työtä mm. tilaus- ja toimitusprosessien ja valikoimahallinnan osalta jo pitkään. Tuoretuotteiden hävikkiä pyritään vähentämään myymällä punaisella lapulla merkittyjä tuotteita tupla-alennuksella iltaisin. Tämän lisäksi Varuboden-Oslan kaikista myymälöistä on jo useamman vuoden ajan saanut ostaa Hävi-laatikoita ja -pusseja sekä Leipis-pusseja. Hävi-laatikoissa ja Hävi-pusseissa myydään hedelmiä ja vihanneksia, joiden ulkonäkö on jo hieman nahistunut, mutta jotka edelleen ovat syötävän hyviä. Leipis-pusseissa taas myydään kyseisen päivän parasta ennen päivämäärällä varustettua leipää edulliseen hintaan.