Haastattelussa VBO:n edustajisto


Kuluvan edustajistokauden edustajamme kertovat luottamustehtävästään. Klikkaa edustajan nimeä avataksesi haastattelun.

Lähikauppa: S-market Kevätkumpu

Edustajiston jäsen: 2011–

 

1. Miksi alun perin asetuit ehdolle edustajistoon?

Pohdin nuorena eri tapoja ja työkaluja vaikuttaa ja tehdä hyvää laajemmalle yhteisölle. VBO:n edustajistoon hakeminen oli mielestäni yksi hyvä tapa, sillä seurasin jo aiemmin, kuinka paikallinen osuuskauppa teki omalla alueellani arvostettavia ja merkityksellisiä tekoja.

 

2. Millaisia kokemuksia sinulla on edustajiston toiminnasta?

Ympäröivä maailma ja toimintaympäristö muuttuvat joskus kovempaan tahtiin kuin itse toiminta, joten on ollut hienoa nähdä miten VBO on kirinyt kiinni näitä rytmihäiriöitä ja ollut koko ajan tulevaisuusasennossa. Matkaan on mahtunut paljon – fuusiosta aina aukioloaikojen vapauttamiseen.

 

3. Mitä VBO merkitsee sinulle?

VBO merkitsee minulle vastuullisuutta, hyvää työnantajuutta, huolenpitoa sekä ennen kaikkea arvojen mukaista toimintaa. VBO tekee joka vuosi paljon näkymätöntä työtä koko alueen hyväksi. Paikallisesti hyvää -kampanja sekä tuhansien heijastinliivien lahjoitukset päiväkoteihin ovat olleet ehkä suosikkejani ja eniten lähellä sydäntäni. Välillä saatan toivoa jotain tuotetta, niin se onkin jo yhtäkkiä seuraavana päivänä hyllyssä. Kaikkien näiden arjen kohtaamisten myötä sitä näkee konkreettisesti, kuinka ihmiset ja työntekijät ovat VBO:n suurin voimavara ja tekevät osuuskaupasta merkityksellisen.

Lähikauppa: S-market Nikkilä

Valtuuston jäsen: 2016–

 

1. Miksi alun perin asetuit ehdolle edustajistoon?

Minua pyydettiin asettumaan ehdolle vuonna 2016, ja silloin ajattelin sen sopivan minulle, koska VBO:n vaalit eivät ole poliittiset. Edellisessä työssäni tein usein yhteistyötä S-market Nikkilän silloisen myymäläpäällikön kanssa, joten VBO oli minulle tuttu.

 

2. Millaisia kokemuksia sinulla on edustajiston toiminnasta?

Edustajisto on myös täynnä erittäin mukavia ihmisiä, ja olenkin oppinut tuntemaan uusia ihmisiä kuntarajojen yli. VBO:n johto on erittäin avoin palautteelle, ja heille uskaltaa tehdä ehdotuksia. Me valtuuston jäsenet olemme lähellä asiakkaita ja olemme kaikki samalla sivulla. Palkitsevinta on ollut se, kun olemme saaneet antaa takaisin alueelle lahjoitusten muodossa.

 

3. Mitä VBO merkitsee sinulle?

Vihreä kortti, bonukset, minun lähikauppani. Ja Paikallisen hyvän mahdollistaja. Tapa vaikuttaa lähiympäristööni ja paikallisyhteisöön. Myymälässä henkilökunta tervehtii iloisesti.

Lähikauppa: S-market Siuntio

Edustajiston jäsen: 2020–

 

1. Miksi alun perin asetuit ehdolle edustajistoon?

Päätin asettua ehdolle nähtyäni VBO:n vaalimainokset. Kaikenlainen vaikuttaminen on kiinnostanut minua, ja ajattelin, että ei siinä mitään häviä, jos käy vähän katsomassa millaista edustajistossa on. En uskonut pääseväni edustajistoon, mutta yllätykseni tulinkin valituksi.

 

2. Millaisia kokemuksia sinulla on edustajiston toiminnasta?

Olen viihtynyt tosi hyvin. Vaikka olen ollut aktiivinen muualla ja tehnyt yhteistyötä ruotsinkielisten kanssa ennenkin, niin Varuboden-Oslan edustajisto on ainoa paikka missä toteutuu aito kaksikielisyys. Edustajistossa jokainen puhuu omalla kielellään.

 

3. Mitä VBO merkitsee sinulle?

VBO:lla huolehditaan asiakkaista, huomioidaan asiakkaiden tarpeet ja pyritään pitämään hintoja kurissa. Meillä myös huolehditaan tuottajista, ja ollaan aidosti huolissaan siitä, miten tuottajat pärjäävät. VBO on koko aluetta yhdistävä yhteisö.

Lähikauppa: S-market Karjaa

Valtuuston jäsen: 2011–2016, 2020–

 

1. Miksi alun perin asetuit ehdolle edustajistoon?

Olen ollut osuuskauppa-aktiivi jo ennen fuusiota vuonna 2011. Mielestäni kaikki yhteiskunnalliset toiminnot ovat mielenkiintoisia, ja yksi tärkeimmistä toiminnoista on ruokahuolto. Me kaikki tarvitsemme ruokaa. Kun liityin mukaan, kaupunkini tarjonta oli kehittynyt paljon S-market Karjaan perustamisen myötä.

 

2. Millaisia kokemuksia sinulla on edustajiston toiminnasta?

On ollut mielenkiintoista saada tietoa markkinatilanteesta, ja palautteen antaminen on ollut helppoa. Palautteelle ja kysymyksille on ollut suoria kanavia, ja palaute on otettu vakavasti. Meitä jäseninä arvostetaan. Jos saamme tuotua esille, mitä asiakkaat ajattelevat, voimme tehdä kaupasta paremman meille kaikille. Olen myös ollut mukana vaalivalmistelulautakunnassa, mikä on merkinnyt hieman enemmän työtä ja erilaisia ​​tehtäviä.

 

3. Mitä VBO merkitsee sinulle?

Minulle on ollut tärkeää, että toimintamme tuntuu oikealta. Sisään virtaavat rahat käytetään myymäläinvestointeihin ja lähialueen hyväksi, ja sillä tavalla rahat palautuvat alueemme ihmisille. Raaseporin kesäteatteria, jota olen vetänyt, on tuettu Varuboden-Oslan toimesta usean vuoden ajan. Samalla olemme pystyneet tarjoamaan asiakasomistajille esityksiä edullisempaan hintaan.

Lähikauppa: S-market Jomala

Valtuuston jäsen: 2020–

 

1. Miksi alun perin asetuit ehdolle edustajistoon?

Olen ollut aiemmin TOK:n edustajistossa. Kun S-market tuli Ahvenanmaalle, se oli mielestäni hauskaa ja se tuntui kodikkaalta, koska olen kotoisin mantereelta. Minulla oli myös tuttava hallintoneuvostossa, ja sanoin hänelle, että olisi hauskaa päästä mukaan katsomaan miten S-market kehittyy täällä Ahvenanmaalla.

 

2. Millaisia kokemuksia sinulla on edustajiston toiminnasta?

Kehitystä on ollut erittäin mielenkiintoista seurata. Tässä neljässä vuodessa on tapahtunut aika paljon, latausasemia on asennettu, saamme isomman parkkipaikan, katolla on aurinkokennoja. Ja sitten on ollut hauskaa alueellisten tapaamisten kanssa, kun olemme tavanneet ja pitäneet työpajoja koko hallinnon kanssa.

 

3. Mitä VBO merkitsee sinulle?

VBO on meidän kauppamme. Me omistamme kaupan ja tuotteet tulevat suurelta osin Suomesta ja Ahvenanmaalta.