Vanliga frågor om sommarjobb


Här hittar du svar på vanliga frågor om sommarjobb.

Hur söker jag sommarjobb?

Du kan söka sommarjobb på ABC-trafikbutiker, S-marketar, Salen, Prisma, Sokos, S-Garden och våra restauranger. Vi erbjuder sommarjobb i olika långa perioder under hela sommarsäsongen från maj till slutet av september. Du kan söka sommarjobb via olika söklänkar, så försäkra dig om att du söker via rätt söklänk. Vi tar endast emot ansökningar som skickas via rekryteringssystemet.

  • Sommarjobb 2023- Du kan söka det här sommarjobbet om du är minst 17 år och kan sommarjobba i minst två månader.
  • Sommarjobb, under 18- Du kan söka både till  Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna-praktiken och 2–4  veckors sommarjobb.

Praktikprogrammet Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna vänder sig till grundskoleelever i åldern 14–17 år, tiondeklassare, gymnasieelever eller deltagare i HUX- eller TELMA-utbildningar som inte har jobbat inom praktikprogrammet tidigare.

Vi erbjuder 2–4 veckors sommarjobb för ungdomar som studerar vid yrkesläroanstalt eller redan har gjort en Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna-praktik.

Vi erbjuder jobb för unga i alla åldrar

För unga under 18 år finns det antingen två veckors Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna-praktikperioder eller 2-4 veckors sommarjobb. För ungdomar över 17 år erbjuder vi minst två månaders sommararbete.

Hur fortskrider sommarjobbssökandet?

Efter att ha skickat in din ansökan får du ett mejl som meddelar dig att vi har tagit emot din ansökan. Vi sköter all kommunikation om sommarjobb via e-post, så kontrollera att din e-postadress är korrekt och att du aktivt läser din e-post. Ibland kan våra meddelanden gå direkt till skräppostmappen, så kontrollera också innehållet i den. Vi fortskrider med rekryteringen, läser ansökningar och kallar in sökande till intervjuer redan under ansökningstiden. Vi kommer att intervjua alla sökande också i år på intervjutillfällen som hålls 10-12.2.2023. Boka redan nu den här helgen i din kalender!

Hur vet jag om min ansökan har kommit fram?

Vi skickar dig ett mejl när vi har tagit emot din ansökan, så följ med din e-post (också skräppost).

Kan jag redigera min ansökan?

Tyvärr kan du inte mera redigera en ansökan som du redan har skickat, så ta dig tid att fylla i ansökningsformuläret noggrant. Vänligen fyll i alla obligatoriska fält och, om du vill, bifoga en CV till din ansökan i detta skede. Om du skapar ett användarkonto kan du vid behov be att ansökan tas bort och sedan göra en ny ansökan. Vi rekommenderar att du skapar ett användarkonto, eftersom du sedan kan söka andra lediga jobb med de uppgifter du fyllt i.

När får jag veta om jag har fått ett sommarjobb?

Efter intervjuerna får du information om sommarjobbet av verksamhetsställets chef. Vi kommer att informera alla våra sökande så bra som möjligt och vi tar kontakt med alla som har fått ett sommarjobb senast före slutet av mars.

Hur vet jag vad jag ska göra på jobbet?

Hos på Varuboden-Osla får du en omfattande introduktion till dina arbetsuppgifter. Oavsett om du redan är ett proffs inom handelsbranschen eller en framtida stjärna, erbjuder vi en introduktion som hjälper dig att lyckas i ditt arbete tillsammans med ditt team. Med en glad kundserviceattityd, ett energiskt arbetssätt och en positiv attityd kommer du långt.