Varuboden-Osla säljer S-Rauta Hangös fastighet och lager till Hangöföretag


7.5.2021

Handelslaget Varuboden-Osla beslutade tidigare i vår att avsluta sin järnhandelsverksamhet i Hangö på grund av olönsamhet, och S-Rauta Hangö stängdes i slutet av april. Torsdag 6.5.2021 undertecknade Varuboden-Osla och Måleriaffär Tor-Björn Ekholm Oy AB köpebreven för fastigheten vid Glasbruksvägen och S-Rautas lager. Köparen kommer att använda fastigheten som lagerlokal. Sale Hangö fortsätter sin verksamhet som tidigare, men nu som hyresgäst.

– Järnhandelsverksamheten har visat sig vara utmanande, och vi stängde S-Järn i Kyrkslätt redan 2013. Också S-Rauta i Hangö har varit förlustbringande redan i många år, och dessvärre visade resultatprognoserna ingen förändring i situationen. Vi vill tacka alla våra trogna kunder, och vi är glada att vi har nått avtal med ett lokalt företag i Hangö, säger branschdirektör Mikko Ala-Huikku från Varuboden-Osla.

– Vi fortsätter vår verksamhet i våra nuvarande lokaliteter och är nöjda över att hitta ett lämpligt lagerutrymme i närheten, i stället för de två lager vi haft, konstaterar vd Johan Ekholm från Måleriaffär Tor-Björn Ekholm Oy Ab.

Sale Hangö fortsätter sin verksamhet som tidigare, och också Varuboden-Oslas försäljning av brännolja och gas fortsätter via Sale Hangö.

 

Ytterligare information:

Mikko Ala-Huikku, branschdirektör, Handelslaget Varuboden-Osla, tfn 010 765 9303
Johan Ekholm, verkställande direktör, Måleriaffär Tor-Björn Ekholm Oy Ab tfn 040 585 7837