Sista ögonblicket att söka sommarjobb på Varuboden-Oslas enheter – Nu efterlyses i synnerhet myndiga sökande och proffs inom restaurangbranschen


Nästa sommar anställer handelslaget Varuboden-Osla ungefär 600 sommarjobbare till sina enheter. Ansökningar kan lämnas in fram till söndagen den 18 februari.

14.2.2024

Även i år har det kommit in ansökningar till Varuboden-Oslas sommarjobb i rask takt. Fram till tisdag kväll hade det redan kommit in 2 445 ansökningar, varav en stor del är till de kortare sommarjobbsperioderna på 2–4 veckor. Antalet myndiga sökande som sökte längre sommarjobb var 473.

– Nu vill vi uppmuntra särskilt över 18-åriga sökande att söka till oss nästa sommar, säger Paula Pajunen, personaldirektör på Varuboden-Osla.

– Tidigare år har vi kunnat anställa i genomsnitt nästan varannan myndig sökande, så man har goda chanser att bli anställd hos oss. Det går enkelt och snabbt att skicka in en ansökan, och man behöver inte skriva en långrandig berättelse om sig själv.

Sommarjobb är inte bara för unga. Det finns ingen övre åldersgräns för sommararbetare, utan ett sommarjobb kan vara ett lämpligt sätt att få jobb också för andra åldersgrupper. I ett stort hus finns det ofta möjligheter att fortsätta som deltids- eller heltidsanställd även efter sommaren.

Alla sökande får en inbjudan till en intervjutillställning som arrangeras den 1 och 2 mars.

Behov särskilt i restauranger och trafikbutiker

Det är inte bara butikerna som behöver sommarjobbare. Varuboden-Osla driver också tre trafikbutiker och flera restauranger. På ABC blir sommararbetaren en riktig multitalang.

– Vardagen i trafikbutiken är livlig och omväxlande. ABC är en hybrid av en market och en café-restaurang, där man får jobba med lite av allt och lära sig mycket, beskriver personaldirektör Pajunen arbetet i en trafikbutik.

De tre restaurangerna i Borgå söker vuxna restaurangproffs eller kockar och servitörer i slutskedet av sina studier. Säsongsarbetare behövs till exempel till nya Amarillo, som öppnar i Borgå i mars.

Man kan söka sommarjobb på handelslaget Varuboden-Osla fram till söndagen den 18 februari på adressen vbo.fi/sommarjobb.