Viimeinen hetki hakea kesätöihin Varuboden-Oslan toimipaikkoihin – Nyt kiikarissa erityisesti täysi-ikäiset hakijat sekä ravintola-alan osaajat


Osuuskauppa Varuboden-Osla palkkaa ensi kesäksi noin 600 kesätyöntekijää toimipaikkoihinsa. Hakemuksen voi jättää tämän viikon sunnuntaihin 18. helmikuuta asti.

14.2.2024

Haku Varuboden-Oslan kesätöihin on tänäkin vuonna käynyt vilkkaana. Tiistai-iltaan mennessä hakemuksia oli ehtinyt tulla jo 2 445 kappaletta, joista iso osa ovat lyhyempiin 2–4 viikon kesätyöjaksoihin. Pidempiin kesätöihin hakeneita täysi-ikäisiä hakijoita oli 473.

– Nyt haluamme kannustaa varsinkin täysi-ikäisiä hakijoita hakemaan meille ensi kesäksi, sanoo Varuboden-Oslan henkilöstöjohtaja Paula Pajunen.

– Aikaisempina vuosina olemme pystyneet palkkaamaan keskimäärin melkein joka toisen täysi-ikäisen hakijan, joten meille on hyvät mahdollisuudet työllistyä. Hakemuksen jättäminen on helppoa ja nopeaa, eikä itsestään tarvitse tarinoida paljoa.

Kesätyö ei ole pelkästään nuorten juttu. Kesätyöntekijälle ei ole yläikärajaa, vaan kesätyö voi olla myös muille ikäryhmille sopiva tapa työllistyä. Isossa talossa on monesti mahdollisuuksia jatkaa osa-aikaisena tai kokoaikaisena työntekijänä myös kesän jälkeen.

Kaikki hakijat saavat kutsun haastattelutilaisuuteen, joka pidetään 1.–2. maaliskuuta.

Tarvetta erityisesti ravintoloissa ja liikennemyymälöissä

Kesätyöntekijöitä ei haeta pelkästään kauppoihin. Varuboden-Osla pyörittää myös kolmea liikennemyymälää ja useaa ravintolaa. ABC:llä kesätyöntekijästä tulee oikea moniosaaja.

– Liikennemyymälän arki on vauhdikasta ja vaihtelevaa. ABC on marketin ja kahvila-ravintolan hybridi, jossa pääsee tekemään vähän kaikkea ja kartuttamaan osaamista laajalti, henkilöstöjohtaja Pajunen avaa työnkuvaa liikennemyymälässä.

Porvoossa sijaitseviin kolmeen ravintolaan etsitään täysi-ikäisiä alan ammattilaisia tai opintojen loppuvaiheessa olevia kokkeja ja tarjoilijoita. Sesonkityöntekijöitä tarvitaan esimerkiksi uuteen Amarilloon, joka avataan Porvooseen maaliskuussa.

Osuuskauppa Varuboden-Oslalle voi hakea kesätöihin sunnuntaihin 18. helmikuuta saakka osoitteessa vbo.fi/kesatyö.