Nya S-market Masaby öppnas den 17 september


9.9.2020

Vårt handelslags nya S-market i Masaby i Kyrkslätt öppnas den 17.9.2020. Byggarbetena har gått enligt planerna och under de senaste veckorna har man flitigt hållit på och plockat upp produkter på hyllorna i affären, som följer ett nytt koncept. Allt står klart när dörrarna öppnas på torsdag åt kunderna. Den nya affärsytan är 1150 m² och det finns bland annat nygräddat bröd varje dag, juicemaskin, grill och självbetjäningskassor. Kunderna kan också köpa HRT-biljetter från försäljningsstället som finns i affären och från kaffeautomaten kan de också köpa med sig en kopp varmt att dricka till färden.

– Det nya konceptet syns förutom i de nya tjänsterna också i affärens färgsättning och i en ny slags belysning, berättar butikschef Sari Hakala. Den moderna och rymliga affären betjänar kunderna på ett mångsidigt sätt och för många är det säkert skönt att man i den bråda vardagen kan sköta så många ärenden som möjligt under ett och samma tak.

I och med den nya butiken har affärsytan blivit betydligt större jämfört med Sale-affären som tidigare fanns i Masaby. Det här medför ett allt större produktsortiment och ökat antal tjänster.

– ¬Nu när vi har mera utrymme i affären, så vill jag också ta in mera lokala producenters produkter till vårt sortiment. Speciellt lokala grönsaker och rotfrukter av närområdets odlare kommer vi att ha gott om under skördesäsongen, säger Sari Hakala.

Så här i coronatider öppnar affären i arbetets tecken, torsdag 17 september klockan 8. På plats finns också Kyrkslätts kommundirektör Tarmo Aarnio och Varuboden-Oslas förvaltningsråds ordförande Leena Munter-Ollus, som klipper invigningsbandet och håller öppningstal. Butiken har också erbjudanden från torsdag till söndag.