Laura Koistinen ny branschdirektör i Varuboden-Osla


22.3.2022

Laura Koistinen har valts till ny branschdirektör i handelslaget Varuboden-Osla med ansvar för ABC-, bruksvaru- och restaurangbranscherna. Laura Koistinen fungerar för tillfället som ekonomidirektör vid Varuboden-Osla och efterträder nu Mikko Ala-Huikku som valdes till fastighetsdirektör tidigare i år. Bengt Vinberg fortsätter som branschdirektör för markethandeln.

Laura Koistinen har jobbat redan länge inom S-gruppen, och började vid ekonomienheten vid SOK 2005. Innan hon kom till Varuboden-Osla 2017 jobbade hon på SOK inom den dåvarande kedjestyrningen för markethandeln under åren 2009–2017

– Laura har en lång och mångsidig erfarenhet från S-gruppen, och hon har i sin nuvarande uppgift som ekonomidirektör och medlem i ledningsgruppen visat att hon är en stark ledare och utvecklare och en utmärkt teamspelare. Jag är glad att vi nu kan utnyttja Lauras kunskaper vid utvecklingen av ABC, bruksvaruhandeln och restaurangerna, konstaterar verkställande direktör Mathias Kivikoski. Inom Varuboden-Osla satsar vi på att utveckla personalens kunnande och på karriärstigar, och det är fint att en av våra ledningsgruppsmedlemmar går vidare till ett för sig nytt ansvarsområde som branschdirektör.

Laura Koistinen, precis som Mikko Ala-Huikku, börjar i sina nya uppgifter senast i början av oktober, då nuvarande utvecklingsdirektören Jukka Pöyhönen och företagsinfradirektören Anne Grundström blir pensionerade. Rekryteringen av en ny ekonomidirektör inleds genast.