Ett fantastiskt sommarjobbsteam inspirerade till att söka jobb också till julsäsongen


Vårt handelslags sommarjobbsrekrytering för sommaren 2023 har nu börjat, och vi anställer cirka 600 sommarjobbare nästa sommar. För många är ett sommarjobb på en av våra många enheter den första jobberfarenheten och även kortare praktikperioder kan leda till längre anställningar för sommarjobbare under de följande åren. Arttu Autio arbetade på S-market Näse i Borgå sommaren 2022 och återvände till den välbekanta enheten för att hjälpa till under julruschen.

13.1.2023

Varierande arbetsuppgifter och ett fantastiskt jobbteam

Jobben i vårt handelslag är varierande, och på en enhet kan man jobba med olika uppgifter under en sommar. I butikernas arbetsuppgifter ingår bland annat att plocka upp produkter på hyllor, kundbetjäning och kassaarbete och att se till att det är rent och snyggt i butiken. I vårt handelslag betonas bred kompetens, vilket innebär att det är möjligt att få introduktion till många arbetsuppgifter som behövs i butikens vardag. Det är en riktig tillgång när alla kan hjälpa till med alla sysslor. Å andra sidan är detta också till stor nytta med tanke på framtiden. Oavsett dina karriärplaner värdesätter alla arbetsgivare att du i din meritförteckning har erfarenhet av kundservice och förmågan att hantera olika arbetsuppgifter. Arttu Autio, som arbetade på S-market Näse, lyfter fram de varierande arbetsuppgifterna som en av de bästa sakerna i jobbet.

– Under sommaren fick jag lära mig många olika arbetsuppgifter som ingår i butikens vardag. I huvudsak förstås kassaarbete, där man lär sig att använda själva kassasystemet, men där kundservice ändå står i fokus. Förutom kassaarbetet blev även mjölk-, fisk- och köttavdelningarna bekanta. Nu när jag fick komma tillbaka på jobb till en välbekant enhet inför julen, har jag nytta av allt det här. Bekanta arbetsuppgifter skapar trygghet och man vet vad man gör, säger Arttu.

Arttu trivdes med sina arbetsuppgifter och det trevliga jobbteamet fick honom nu att söka jobb som julhjälpare till samma ställe. Under julsäsongen ser man Arttu i sina välbekanta sysslor, både vid kassan där han betjänar kunderna och på butikens avdelningar där han fyller på hyllor.

Introduktionen – nyckeln till en lyckad arbetserfarenhet

Med introduktion lär sig den nya medarbetaren känna sin arbetsplats, seder och bruk samt mänskor på arbetsplatsen, och sina egna arbetsuppgifter. Samtidigt är introduktion också en del av arbetssäkerheten. Vikten av att lära känna sina kollegor redan under de första dagarna på jobbet ska inte glömmas. Tack vare en smidig och omfattande introduktion komma en sommarjobbare snabbt igång med jobbet och kommer samtidigt med i arbetsgemenskapen. Också Arttu berömmer vårt handelslags introduktion.

– Under introduktionen fick jag tillräckligt med information om de nya systemen och all verksamhet som berör handelslaget. Naturligtvis spelar också din egen attityd en roll när det gäller att ta till sig saker och ting. På det hela taget kan jag rekommendera ett sommarjobb på VBO, det är ju en fantastisk erfarenhet, med bra kollegor och ett trevligt, varierande arbete. Nu är det trevligt att komma tillbaka till en bekant plats för att hjälpa till under julruschen, säger Arttu.

 

Sommaren 2023 kommer vårt handelslag att anställa cirka 600 sommarjobbare på olika platser i östra och västra Nyland och på Åland. Vill du vara en av dem! Läs mer och ansök här.

Bild: Teemu Liljeqvist