Att köpa mat på webben blir allt populärare. Nu kan du också beställa alkoholprodukter till S-market Näses Utlämningsställe


19.10.2020

Att köpa mat på webben har ökat i en jämn takt. Då coronaepidemin bröt ut på våren var efterfrågan för tjänsten mycket stor. S-market Näses efterlängtade webbutik för mat togs i bruk i början av juni och kunderna har hittat tjänsten bra. Från och med 19.10 kommer också alkoholprodukter att ingå i sortimentet. Alkoholprodukter kan beställas via foodie.fi-tjänsten och hämtas från Utlämningsstället mellan klockan 9 och 21. Man kan inte beställa de här varorna med hemleverans.

– Hos oss har mängden inköp från webbaffären ökat hela tiden efter att tjänsten öppnades i juni. Kunderna beställer för tillfället ca 50 procent mera inköp via webben jämfört med försommaren. Drygt trehundra beställningar görs varje vecka. Mest beställningar görs måndagar och fredagar. Webbaffären har ett brett produktsortiment och från och med den 19  oktober kommer också alkoholdrycker att ingå i sortimentet. Angående förändringen i sortimentet ska kunderna observera några saker när de gör en beställning som innehåller alkoholprodukter. Produkterna kan inte läggas till en beställning med hemleverans, de kan endast avhämtas från utlämningsskåpen. Den som avhämtar inköpen ska vara 18 år och allas identitet granskas. Alkoholprodukter kan man avhämta från skåpen endast mellan klockan 9.00 och 21.00, säger marketchefen Jan Jansson.

Foodie.fi-applikationen är S-gruppens gemensamma webbaffär, där man enkelt kan plocka produkter i kundkorgen och avhämta från närmaste affär som har ett utlämningsställe, eller beställa till ytterdörren med hemleverans. I samband med produktförändringen i sortimentet lönar det sig att följa anvisningen nedan så att det går smidigt att beställa och avhämta inköpen:

  1. Gör din beställning på adressen foodie.fi/borga.
  2. Om din beställning innehåller alkoholprodukter ska du observera att beställningen endast kan avhämtas och överlåtas mellan klockan 9 och 21 så beställningen prickas in under ett tidsfönster under perioden 9–21.
  3. Man kan inte beställa alkoholprodukterna med hemleverans.
  4. När du avhämtar en beställning som innehåller alkoholprodukter, granskas din identitet. Mata in koden till skåpet när du kommer för att avhämta beställningen. Vänta att någon från personalen kommer och granskar din identitet. Efter det får du kvitto och beställningsbekräftelsen på dina inköp både per e-post och på papper av försäljaren. Observera alltså att du inte får någon beställningsbekräftelse innan försäljaren har granskat din ålder i samband med avhämtningen. Också en annan person än beställaren kan hämta beställningen.

 

I det fall att den som avhämtar beställningen är under 18 år, är berusad eller det finns skäl att hen förmedlar alkohol åt någon annan, överlämnas inte alkoholprodukterna utan de tas bort från beställningen.