Erilaisia kesätyötehtäviä ja kehittymismahdollisuuksia – osuuskauppamme hakee noin 600 kesätyöntekijää kesäkaudelle 2023


Osuuskauppamme kesätyöhaku kesälle 2023 on käynnistynyt ja tulevalle kesälle palkkaamme noin 600 kesätyöntekijää. Tarjolla on paljon erilaisia kesätyötehtäviä niin marketkaupassa kuin muilla toimialoillamme. Kesän edetessä työtehtävät usein monipuolistuvat ja vastuuta saa lisää, kun taidot karttuvat. Matti Toivonen on yksi heistä, jonka ura osuuskaupassamme on alkanut kesätöistä, kun hän kaksi vuotta sitten aloitti Tutustu ja tienaa -harjoittelunsa. Viimeisimpänä hän työskenteli Porvoossa, S-market Kevätkummussa.

26.1.2023

Monia kehittymismahdollisuuksia 

Ura osuuskaupassamme alkaa useasti kesätöistä, ja monet kesätyöntekijät jatkavatkin syksyllä töitä osa-aikaisina opiskeluiden ohella. Tämän vuoden kesätyöntekijöistämme lähes 80 jatkoi meillä työskentelyä asiakaspalvelun parissa. Eniten työpaikkoja on tarjolla marketkaupassa, mutta myös muut toimialat kuten ravintolat, kahvilat, liikenneasemat ja puutarhakauppa työllistävät monia opiskelijoita. Vuonna 2020 Matti Toivonen sai kesäksi kahden viikon harjoittelupaikan Tutustu ja tienaa -ohjelman kautta. Työrupeamansa hän suoritti Porvoon keskustassa sijaitsevassa Sale Lundissa. Kaupassa työskentely sujui hyvin ja kaupan työtehtävät tuntuivat mielekkäiltä.

– Päätin hakea heti seuraavaksi kesäksi töitä osuuskaupasta ja sainkin paikan Sale Gammelbackasta, jossa vierähti kesä mahtavan työporukan kanssa. Saatuani tänä keväänä lukion päätökseen, siirryin S-market Kevätkumpuun työskentelemään. Työntekoa jatkan aina armeijan lähtöön asti, Matti kertoo.

Osuuskaupassamme on paljon työntekijöitä, jotka ovat aikoinaan aloittaneet osuuskaupassamme kesätöistä, ja ovat sillä tiellä edelleen. Kesätyöt antavatkin osuuskaupallemme loistavan mahdollisuuden näyttää, millaista työ on käytännössä ja kertoa erilaisista urapoluista. Hyviä palvelualan ammattilaisia tarvitaan myös tulevaisuudessa ja moni osuuskaupassamme nyt työskentelevä myyjä, toimipaikkapäällikkö tai konttorin asiantuntijatehtävissä työskentelevä on aloittanut uransa kesätöissä.

– Eri toimipaikkoihin siirtyminen osuuskaupan sisällä on ollut helppoa ja esimerkiksi Salesta S-markettiin siirtyminen oli omalla kohdallani luontevaa, koska suuri osa työtehtävistä on suurin piirtein samoja jokaisessa yksikössä ja näin ollen perehtyminen on myös helpompaa uuden yksikön tapoihin. Varuboden-Oslassa ja koko S-ryhmässä on todella hyvät uramahdollisuudet. Itse olen kiinnostunut kaupan alasta ja suunnitelmissani onkin palata vielä armeijan jälkeen tänne osuuskauppaan töihin, ja ehkäpä hakea johonkin korkeakouluun opiskelemaan kaupan alaa, Matti jatkaa.

 

Työyhteisössä voimaa

Kesätyöjaksojen päätyttyä osuuskauppamme pyytää palautetta kaikilta kesätyöntekijöiltä. Kesätyöntekijät nostavat joka vuosi esille toimipaikkojen hyvän ilmapiirin. Kesätyöntekijät tuntevat olevansa osa porukkaa ja työkavereilta saadaan paljon apua töiden suorittamiseen. Mattikin nostaa työkaverit tärkeimmäksi syyksi työssä viihtymiselle.

– Parasta työskentelyssä on ehdottomasti ollut työkaverit. Kaikissa yksiköissä, missä olen ollut töissä, minut on otettu lämpimästi vastaan ja heti mukaan työporukkaan. Aina on ollut se tunne, että ihan pienimmästäkin voi kysyä ja apua saa aina. Ja nyt kun itse olen jo muutaman vuoden työskennellyt talossa niin olen itsekin saanut lisää vastuuta ja saanut olla mukana perehdyttämässä uusia työntekijöitä esimerkiksi kassalle, Matti sanoo.

Kesätöihin tullessa kannattaa kertoa omalle esihenkilölleen suunnitelmistaan. Silloin on hyvät mahdollisuudet jatkaa myös kesätöiden jälkeen työskentelyä esimerkiksi opiskeluiden ohella. Matti sai keväällä 2022 lukion päätökseen ja tiesi tuolloin, että armeijan harmaat kutsuvat tammikuussa 2023. Kesän jälkeen oli siis vielä muutama kuukausi, jolloin hän pystyisi tekemään töitä. Hän ottikin asian puheeksi heti kesätöihin tulleessaan ja esihenkilö ehdotti mahdollisuutta jatkaa työntekoa aina armeijan alkuun asti.

 

Kesällä 2023 osuuskauppamme palkkaa noin 600 kesätyöntekijää eri toimipaikoihin itäisellä ja läntisellä Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla. Haluatko sinä olla yksi heistä! Lue lisää ja hae täältä.