Via vårt handelslag till valborg


På valborg firar vi det finländska arbetet och studenter i vårstämning. Om vädret tillåter är det härligt att rusta upp för picknick eller duka en brunch eller middag utomhus. Valborg är traditionellt säsong för mjöd och munkar och det är senast då man också börjar grillsäsongen. Färgglada serpentiner och ballonger pryder helgens valborgsfirande. Från vårt handelslags matbutiker plockar du enkelt med dig alla läckerheter till valborg.

29.4.2022

Mjöd, munkar och struvor…

Valborg är den största säsongen för mjöd och munkar. Det finns ett stort urval av mjöd och det finns också många alternativ av lokala producenter. Under valborg köper man sammanlagt närmare 30 000 liter mjöd från hela vårt handelslags marketar. Kunderna lagar också ännu själva mjöd och det här märker man i att försäljningsmängderna av citron och farinsocker ökar vid valborg. Munkar säljs året om men struvorna är en verklig säsongsprodukt som endast säljs till valborg. Struvorna kör inte förbi munkarna i popularitet, och deras försäljning är tredubbel jämfört med struvorna.

Vi öppnar grillsäsongen

I vackert vårväder är det är härligt att styra kosan på en picknick i naturen eller inviga grillsäsongen på sin egen terrass. Vid sidan av traditionella delikatesser som potatissallad och knackkorv, säljer också olika grilldelikatesser bra då vädret är soligt. Biffar, fisk, kyckling och korv får allt oftare sällskap på grillen av grönsaker och frukter. Under senare år har urvalet av olika grillostar ökat i marketarna i vårt handelslag. De kunniga försäljarna vid våra Mattorg ger tips och recept till grillning. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget.

Om man funderar på att skaffa ny grill lönar det sig att gå till Prisma Kyrkslätt där det också finns ett brett sortiment olika grillredskap.

 

Läcker valborg!