Osuuskauppamme kautta vapun viettoon


Vappuna juhlitaan suomalaista työtä ja ylioppilaita keväisessä tunnelmassa ja sään salliessa on ihanaa laittaa pystyyn herkullisen piknikin tai kattaa brunssin tai illallisen ulos. Vappu on perinteisesti siman ja munkkien sesonkia ja viimeistään tällöin aloitellaan myös grillikausi. Värikkäät serpentiinit ja ilmapallot koristavat viikonlopun vapunviettoa. Osuuskauppamme ruokakaupoista poimit kätevästi kaikki vapun herkut.

29.4.2022

Simaa, munkkeja, tippaleipiä…

Vappu on siman ja munkkien suurinta sesonkia. Simavalikoimassa on valinnanvaraa ja myös paikallisten tuottajien vaihtoehtoja löytyy monia. Simaa ostetaan vappuna koko osuuskauppamme marketeista yhteensä lähemmäs 30 000 litraa. Asiakkaat valmistavat edelleen itsekin simaa ja tämä näkyy sitruunoiden ja fariinisokerin kasvavina myyntimäärinä vapun tienoilla. Munkkeja myydään ympäri vuoden mutta tippaleipä on varsinainen sesonkituote, jonka myynti keskittyy vain vappuun. Tippaleivän suosio ei päihitä munkkeja, joita myydään yli kolminkertaisesti tippaleipään verrattuna.

Avataan grillikausi

Keväisessä säässä on vappuna ihana suunnata lähiluontoon piknikille tai pitää grillikauden avajaiset omalla terassillaan. Perinteisten herkkujen, perunasalaatin ja nakkien rinnalla on, aurinkoisen sään suosiessa erilaiset grilliherkut käyneet kaupaksi. Pihvit, kala, kana ja makkarat saavat grillissä yhä useammin seurakseen kasviksia ja hedelmiä. Viime vuosien aikana on erilaisten grillijuustojen valikoima kasvanut osuuskauppamme marketeissa. Ruokatoriemme asiantuntevat myyjät antavat vinkkejä ja reseptejä grillaukseen. Ruokatoreja osuuskaupallamme on yhdeksän ja ne ovat S-markettiemme yhteydessä. Itäisen Uudenmaan S-marketeista Loviisassa, Porvoon Näsissä, Sipoon Nikkilässä ja Söderkullassa on Ruokatorit ja Länsi-Uudenmaan myymälöistä Kauniaisista, Tammisaaresta, Karjaalta ja Inkoosta löytyvät Ruokatorit. Myös Kirkkonummen Prismassa ja Ahvenanmaalla Jomalassa asiakkaita palvelee Ruokatori.

Uutta grilliä miettiessään kannattaa suunnata Prisma Kirkkonummelle, josta myös löytää kattavan valikoiman erilaisia grillausvälineitä.

 

Herkullista vappua!