Via Sokos på sommarbete


Våren och sommaren för med sig en fläkt av ljus, hopp och inspiration. Det här syns också i modet när härliga pastelltoner och blommönster återfinns i både dam- och herrkläder och accessoarer. Naturmaterial är allt populärare, eftersom de är bekväma och har många användningsmöjligheter. I vår och sommar gäller ett alldeles nytt sätt att klä sig på, nu har man lov att leka och kombinera olika stilar fritt. Det är endast ens eget mod som sätter gränser. Experterna Satu Suoniemi och Sanni Kääriäinen på Sokos Borgå beklädnad ger nedan tips på vårens och sommarens klädmode för kvinnor och män. Fanny Forsblom som jobbar på kosmetikavdelningen berättar om vårens och sommarens skönhetstrender.

21.5.2021

Klädtips från Sokos

Satu Suoniemi och Sanni Kääriäinen som jobbar på beklädnadsavdelningen i Borgå Sokos har den soliga våren till ära gjort en liten översikt över vårens och sommarens modetrender. De har satt ihop två outfits med accessoarer åt kvinnor och män. Den ena är till vardag och den andra till fest. Alla kläder och accessoarer finns i Borgå Sokos sortiment.

 

Vardagsmode till damer

Klänning: Vero Moda 39,99€

Jacka: Soyaconcept 59,99€

Väska: Marimekko 220€

Strumpor: Marimekko 20€

Skor: Dr. Martens 189€

 

 

 

 

Nu får man släppa loss med färger och kombinera dem modigt. I kläderna syns mycket pastellfärger och ljusa färger. Också jordnära, brutna färger används och olika nyanser av samma färg kan med fördel kombineras. Det finns många olika slags mönster och favoritmönstret den här säsongen är blommor både i kvinnors och mäns kläder.

 

Festmode till herrar

Skjorta: Selected homme 59,99€

Blazer: Selected homme 159,99€

Byxor: Selected homme 89,99€

Bälte: Loyd 39,95€

Strumpor: Tommy Hilfiger 12,95€

Skor: Superdry 99,95€

 

 

 

 

Denim håller sig kvar på toppen och de mest populära är ljusa stentvättade kläder. Också med denim kan man fritt kombinera kläder i olika nyanser. Sommarens trendplagg är denimshorts och längden på männens shorts har blivit något längre, nu når de knälängd.

Den trendiga fiskarhatten, även känd som bucket hat, som skyddar mot solen, kom redan förra sommaren med stormsteg in i modevärlden och i år är den ett absolut måste. Den trendmedvetna klär sig alltså i fiskarhatt. En annan favorit från förra sommaren, och som är inne också i år, är skjortjackan. Skjortjackan finns i många olika material både att ha på sig inne och ute och jackan piffar också upp många olika slags klädslar. Pröva på att använda skjortjackan istället för en kostymjacka eller blazer.

Förnuftig konsumtion är inne just nu, och det syns i de material som används i kläder. Kläder av hög kvalitet som håller länge är trendiga och i sommarens mode används speciellt mycket linne.

 

 

Festmode till damer

Klänning: Marimekko 170€

Handväska: Radley 199€

Örhängen: Aarikka 39,00€

Halsband: Korukolmio 19,90€

Skor: Fila 79,95€

 

 

 

 

 

 

Vardagsmode till herrar

T-shirt: Superdry 29,99€

Jeansjacka: Billebeino 124€

Shorts: Tommy jeans 89,90€

Buckethatt: Tommy jeans 59,90€

Väska: Tommy Hilfiger 69,90€

Skor: Nike 59,95€

 

 

 

 

Accessoarer skapar stilen. I sommar får man leka med accessoarer. Med smycken, skor, bälten och strumpor kan man få en vardagsoutfit festlig och vice versa. Strumpbyxorna hör definitivt till kvinnors festklädsel. Trenden i skomodet är ännu tennisskor och den modiga kombinerar dem nu också med festkläder.

Smink och skönhetsvård

Fanny Forsblom, som jobbar på kosmetikavdelningen på Sokos, ger också några tips för skönhetsvård så här inför sommaren. Efter vintern behöver huden vård och fuktighet. Det är bra att ge huden en peeling två gånger i veckan och skämma bort den med en ansiktsmask som fuktar hyn och gör den ljusare. I kosmetikserier för män finns det också många fuktande och uppfriskande krämer för den vintertorra hyn. Skägg är modernt för män och precis som håret så behöver också skägget omvårdnad. I Sokos finns det många högklassiga fuktgivande skäggoljor som vårdar skägget.

Kosmetik och mode går hand i hand, och det syns till exempel i det att kosmetikprodukterna har samma pastellfärger som kläderna. Nagellack och läppstift finns från laxrosa till djuprosa, och man får leka med färger precis som i klädmodet. Efter en mörk vinter är det uppiggande att få leka med alla härliga färger.Speciellt på våren och försommaren är brun utan sol-produkter och solpuder sådant som kunder köper mycket av från Borgå Sokos kosmetikavdelning. Det är också viktigt att skydda huden för solen och nu har det kommit allt mer nya produkter såsom dagkrämer med solskyddsfaktor på marknaden.

 

I dofter får höstens och vinterns tunga och kryddiga dofter ge vika för fräscha blomsterdofter.

 

Damer

Guerlain Terracotta solpuder 60,00€

Lancome lash idole mascara 31,00€

Origins ginzing spf 40 färgad dagkräm 31,50€

Dior 5 couleurs couture summer dune ögonskuggspalett 67,80€

Essie nagellack 14,40€

Cacharel Yes I Am glorious edp 39,90€

Maybelline lifter gloss läppglans 9,90€

Mac cremesheen lipstick läppstift 22,90€

Ud all nightery setting spray makeup fixerspray 32,90€

Lumene tygmask 4,90€

 

 

 

Herrar

Calvin Klein CK One Summer edt (unisex) 57,50€

Dapper dan matte paste hårpasta 19,90€

Bluebeards revenge cooling moisturiser svalkande fuktighetskräm 16,90€

Mr Bear Family woodland skäggolja 22,90€

 

 

 

 

 

 

 

Låt er inspireras av vårens och sommarens glada mode! Sokos får in fler härliga nyheter under hela våren.