Sokoksen kautta kesälaitumille


Kevät ja kesä tuovat mukanaan tuulahduksen valoa, toivoa ja inspiraatiota. Tämä näkyy myös muodissa, jossa ihanat pastellin sävyt ja kukkakuosit valloittavat niin naisten kuin miestenkin asut ja asusteet. Luonnonmateriaaleja suositaan yhä enemmän, niiden mukavuuden ja monikäyttöisyyden takia. Tämän kevään ja kesän tapa pukeutua on aivan uudenlainen, nyt on lupa leikitellä ja yhdistellä eri tyylejä vapaasti. Vain oma rohkeus on rajana. Sokos Porvoon pukeutumisen ammattilaiset Satu Suoniemi ja Sanni Kääriäinen antavat alla vinkkejä naisten ja miesten tämän kevään ja kesän pukeutumiseen. Kosmetiikkaosastolla työskentelevä Fanny Forsblom vuorostaan kertoo kevään ja kesän trendit kauneuteen.

21.5.2021

Vinkkejä pukeutumiseen Sokokselta

Porvoon Sokoksen pukeutumisosastolla työskentelevät Satu Suoniemi ja Sanni Kääriäinen ovat aurinkoisen kevään kunniaksi luoneet pienen trendikatsauksen kevään ja kesän muotiin. He ovat koonneet vinkiksi kaksi naisten ja miesten asukokonaisuutta asusteineen, joista yksi on arkeen ja toinen juhlaan. Kaikki vaatteet ja asusteet löydät Sokos Porvoon valikoimasta.

 

 

Naisten arkipukeutuminen

 

Mekko: Vero Moda 39,99€

Takki: Soyaconcept 59,99€

Laukku: Marimekko 220€

Sukat: Marimekko 20€

Kengät: Dr. Martens 189€

 

 

 

Nyt saa ilotella väreillä ja yhdistellä niitä rohkeasti. Vaatteissa nähdään paljon pastellivärejä ja kevyitä värejä. Myös maanläheisiä, murrettuja värejä käytetään ja saman värin eri sävyjä voikin hyvin yhdistellä.

Kuoseja on paljon ja ykköskuosina on tämän sesongin osalta kukat niin naisten kuin miesten pukeutumisessa.

 

 

Miesten juhlapukeutuminen

 

Kauluspaita: Selected homme 59,99€

Bleiseri: Selected homme 159,99€

Housut: Selected homme 89,99€

Vyö: Loyd 39,95€

Sukat: Tommy Hilfiger 12,95€

Kengät: Superdry 99,95€

 

 

 

 

Denim pitää edelleen pintansa ja suosituimpia ovat vaaleat kivipestyt asut. Deniminkin suhteen voi vapaasti yhdistellä eri sävyisiä vaatteita. Denimshortsit ovat tämän kesän trendivaate ja miesten shortsit ovat hieman pidentyneet, nyt ne ulottuvat reilusti polven kohdalle.

Auringolta suojaa trendikäs kalastajanhattu, ns. bucket hattu, joka jo viime kesänä teki tuloaan ryminällä ja tänä vuonna se on ehdoton must. Trenditietoinen siis sujauttaa kalastajanhatun päähänsä. Toinen viime kesän uutuus, joka tänäkin vuonna edelleen on muodissa, on paitatakki. Paitatakkeja löytyy monenlaisissa materiaaleissa, niin sisä- kuin ulkopukeutumiseen ja ne sopivat monenlaisten asujen kruunuksi. Kokeile korvata paitatakilla puvuntakki tai bleiseri.

Järkevä kuluttaminen on muodissa ja se näkyy vaatteiden materiaaleissa. Laadukkaat ja aikaa kestävät vaatteet ovat trendikkäitä ja varsinkin pellavaa on paljon kesän muodissa.

 

 

Naisten arkipukeutuminen

 

Mekko: Marimekko 170€

Käsilaukku: Radley 199€

Korvakorut: Aarikka 39,00€

Kaulakoru: Korukolmio 19,90€

Kengät: Fila 79,95€

 

 

 

 

 

 

Miesten arkipukeutuminen

 

T-paita: Superdry 29,99€

Farkkutakki: Billebeino 124€

Shortsit: Tommy jeans 89,90€

Kalastajanhattu: Tommy jeans 59,90€

Laukku: Tommy Hilfiger 69,90€

Kengät: Nike 59,95€

 

 

Asusteilla viimeistellään kokonaisuus. Asusteilla on lupa leikitellä. Koruilla, kengillä, vöillä ja sukilla voi arkiasusta luoda juhlaan sopivan ja toisinpäin. Juhla-asu viimeistellään sukkahousuilla. Kenkämuodissa on edelleen pinnalla tennarit ja niitä yhdistelläänkin nyt rohkeasti jopa juhla-asuihin.

 

Meikit ja kauneudenhoito

Sokoksen kosmetiikkaosaston, Fanny Forsblom antaa myös muutamia vinkkejä kauneudenhoidosta näin kesän kynnyksellä. Talven jälkeen iho kaipaa huolenpitoa ja kosteutta. Iholle olisi hyvä tehdä kuorinta kaksi kertaa viikossa ja helliä sitä kosteuttavalla ja heleyttävällä kasvonaamiolla. Miesten kosmetiikkasarjoista löytyy myös paljon erilaisia kosteuttavia ja virkistäviä voiteita talven kuivattamalle iholle. Nyt miehillä on muodissa parta ja aivan kuten hiukset, partakin tarvitsee hoitoa. Sokoksella on useita laadukkaita partaöljyjä, jotka kosteuttavat ja hoitavat partaa

 

 

Naiset

Guerlain Terracotta aurinkopuuteri 60,00€

Lancome lash idole ripsiväri 31,00€

Origins ginzing spf 40 sävyttävä päivävoide 31,50€

Dior 5 couleurs couture summer dune luomiväripaletti 67,80€

Essie kynsilakat 14,40€

Cacharel Yes I Am glorious edp 39,90€

Maybelline lifter gloss huulikiilto 9,90€

Mac cremesheen lipstick huulipuna 22,90€

Ud all nightery setting spray meikinkiinnityssuihke 32,90€

Lumene kangasnaamio 4,90€

 

 

 

 

Miehet

Calvin Klein CK One Summer edt (unisex) 57,50€

Dapper dan matte paste hiustenmuotoilupasta 19,90€

Bluebeards revenge cooling moisturiser viilentävä kosteusvoide 16,90€

Mr Bear Family woodland partaöljy 22,90€

 

 

 

 

 

Inspiroitukaa kevään ja kesän iloisesta muodista! Lisää ihania uutuuksia saapuu Sokokseen pitkin kevättä.