Vi sänkte matpriserna igen – Ett hundratal Xtra-produkter är nu ännu förmånligare


Under våren sänkte vi priserna på nästan 400 Xtra-produkter för att svara på den utmanande ekonomiska situationen. I dag har priset på cirka 100 Xtra-produkter sänkts ytterligare. De sänkta priserna gäller åtminstone till slutet av året.

26.9.2023

Tisdagen den 26 september sänker vi ytterligare priset på cirka 100 Xtra-produkter. Bland dessa finns populära vardagsprodukter såsom ostar, kvarg, mjöl, flingor, müsli, konserver och hygienartiklar. Många kundfavoriter ryms också med, bland annat Xtra-grynost, Xtra-toalettpapper och Xtra-choklad. Prissänkningen följer på den i mars då S-gruppen sänkte priset på närmare fyrahundra Xtra-produkter.

Den allmänna inflationen återspeglas också i Varuboden-Oslas butiker i form av ett förändrat köpbeteende hos kunderna. Butiksbesök planeras omsorgsfullt och priser jämförs noggrant. Ett viktigt sätt att spara pengar har varit att välja butikens egna varumärken, och andelen egna varumärken i dagligvaruhandeln har klart ökat under det senaste året.

– Det grundläggande löftet för vårt handelslag är att erbjuda våra ägarkunder en så förmånlig matkorg som möjligt. Det är mycket viktigt för oss att vi genom vår egen verksamhet kan underlätta våra kunders vardag på olika sätt. Särskilt i våra matbutiker har vi kunnat sänka marginalerna så att vi inte behövt föra över prisökningarna fullt ut på konsumentpriserna, säger Bengt Vinberg, branschdirektör för markethandeln.

S-gruppens eget varumärke Xtra står för produkter där billigt pris möter bra kvalitet. Det finns nästan 400 olika produkter till försäljning. Sortimentet varierar beroende på kedja och butiksstorlek.