Vi firar igen alla pappor den andra söndagen i november – festtips från vårt handelslag


Enligt tradition firas fars dag den andra söndagen i november. Samvaro, god mat, små presenter och ofta också kort som barnen har gjort hör dagen till. På enheterna i vårt handelslag hittar du många gåvotips, råvaror till läckra delikatesser eller färdiga alternativ om du vill ha kvalitetstid istället för att stå vid spisen. I Borgå kan du gå till Rosso-restaurangen om du vill bjuda pappa på härliga italienska delikatesser. På restaurangerna i våra ABC-trafikbutiker finns också goda portioner om du inte själv orkar fixa till en bjudning.

9.11.2021

I år firar vi alltså fars dag söndag 14.11. Fars dags firandet fick sin början i Förenta staterna, och i Finland har vi uppmärksammat dagen sedan 1970-talet. Det viktigaste med fars dag är att vara tillsammans, så laga mat, ät och njut av dagen tillsammans. Fastän pappa redan har allt, så har han aldrig för mycket goda stunder vid matbordet tillsammans med sin familj. Laga själv pappas favoriträtter  – eller gena lite och köp färdigt.

I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till goda matstunder. Alla butiker har öppet också på söndag, så du kan enkelt gå och handla om du kommer på något ännu i sista minuten. Om du bara vill njuta av god mat och inte stå framför spisen kan du köpa all mat färdigt från våra Mattorg. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. På våra Mattorg hittar du både färdiga för-, huvud- och efterrätter, eller ett brett sortiment råvaror om du själv tänker trolla fram något gott till fars dag.

Ibland är det också trevligt att få slå sig ner vid ett dukat bord och njuta av färdigt serverad mat. På menyn i restaurang Rosso finns det välsmakande portioner för alla i familjen, och de mindre barnen trivs bra när de kan hålla till i lekhörnan när de väntar på sin mat. Restaurangerna på ABC-trafikbutikerna betjänar som normalt på fars dag. Om du inte själv vill baka en tårta till fars dag finns det en massa härliga bakverk och specialkaffe att välja mellan i Coffee House i Borgå.

Det är trevligt att komma ihåg pappa med en liten present och nu finns det många bra tips på presenter framsatta i Sokos i Borgå och Kyrkslätt Prisma. Det lönar sig att styra stegen hit om du ännu inte riktigt vet vad du ska slå in som gåva.

 

Vi önskar alla pappor härlig farsdag!