Vi firar alla hjärtans dag med blommor


Måndag 14 februari firar vi alla hjärtans dag. Blommor hör självklart till den här högtidsdagen. Vi kommer ihåg vänner, nära och kära med blommor och berättar samtidigt hur viktiga de är. För många är rosen den absoluta favoriten till alla hjärtans dag, men också säsongens inhemska tulpaner har med åren blivit allt populärare. Andra populära blommor till alla hjärtans dag är nejlikor, liljor och minigerberor. Av krukväxterna är orkidén en populär present att ge bort till alla hjärtans dag. I S-Garden i Borgå finns det ett brett urval av snittblommor, och floristerna har också bundit färdigt många buketter till alla hjärtans dag.

10.2.2022

Vackra buketter och snittblommor

S-Gardens bord är fulla av vackra buketter så här inför alla hjärtans dag. De skickliga floristerna har trollat fram härliga buketter i olika storlekar och färger. De binder färdigt många buketter, men man kan också beställa en bukett enligt sitt eget önskemål i förväg.  Till alla hjärtans dag är försäljningen stor och därför är det också en bra idé att beställa i förväg, och du kan vara säker på att du får ge till din vän exakt den bukett du drömmer om.

Alla hjärtans dag är årets första egentliga blomhögtid. I många länder har alla hjärtans dag en romantisk betoning. I Finland firar vi snarare vänskap, och man kan också bra ge röda eller rosa blommor till sin vän utan att det tolkas som en kärleksförklaring. Förutom rött är modernt vitt och vårens färg, gult populära färger i blommor till alla hjärtans dag. Redan i århundraden har blommors färg eller antal tolkats på en mängd olika sätt. Det lönar sig kanske inte att tro bokstavligen på de här tolkningarna, men det kan vara skoj att veta vad olika färgs blommorna symboliserar. En skicklig florist kan binda en bukett som passar perfekt till tillfälle som tillfälle. Det viktigaste är nog att komma ihåg någon med blommor och en vackert bunden bukett kan aldrig bli fel.

 

Vad betyder blommornas färg

Röd: kärlekens färg

Gul: vänskapens färg

Rosa: tacksamhetens färg

Orange: glädjens färg

Vit: renhetens färg

 

Den absoluta favoriten till alla hjärtans dag i år är tulpanen

Det köps allt mera blommor till alla hjärtans dag. Under årens lopp har det vid sidan av den traditionella rosen kommit många nya snittblommor. Säsongens inhemska tulpaner har blivit allt populärare. Andra populära blommor till alla hjärtans dag är nejlikor, liljor och minigerberor.

– Tulpanen är en utmärkt gåva till alla hjärtans dag eftersom det är högsäsong för de inhemska tulpanerna. Det finns ett stort urval i både färger och sorter, och av tulpaner kan man också binda eleganta buketter, säger S-Gardens enhetschef Salla Haapatalo.

I butiken hittar du förutom snittblommor ett stort urval krukväxter, lyktor och ljus. Av inredningsprodukterna och bastutillbehören kan du också plocka ihop trevliga presenter.  I S-Garden finns ett stort urval av ballonger och speciellt de hjärtformade är trevliga att ge som present till alla hjärtans dag.

 

 

Så här håller snittblommorna längre

Kom ihåg: rent vatten, ny snittyta och snittblomsnäring

1. Fyll vasen med rent vatten

2. Lös upp snittblomsnäringen i vatten (tulpaner och andra lökväxter tycker inte om snittblomsnäring, men se till att de har rent vatten)

3. Ta bort så mycket blad att de understa bladen inte rör vid vattnet

4. Skär snett bort en 2-3 cm bit från stjälken med en vass kniv

5. Ställ blommorna genast i vatten eftersom den nya snittytan torkar ganska snabbt

6. Tillsätt vatten i vasen om det behövs och byt vattnet ofta