Juhlistetaan ystävänpäivää kukkasin


Maanantaina 14. helmikuuta vietetään jälleen ystävänpäivää. Kukat kuuluvat oleellisena osana tätä juhlapäivää. Niillä muistetaan ystäviä, rakkaita ja läheisiä, ja viestitään kuinka tärkeitä he ovat. Monelle ruusu on ehdoton ykkösvalinta ystävänpäiväksi, mutta myös sesongin kotimaiset tulppaanit ovat vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan. Muita suosittuja ystävänpäiväkukkia ovat neilikat, liljat ja germinit. Ruukkukasveista orkidea on suosittu lahja ystävänpäiväksi. Porvoon S-Gardenissa on leikkokukissa valinnanvaraa, ja floristit ovat tehneet myös valmiiksi paljon kimppuja ystävänpäiväksi.

10.2.2022

Kauniita kimppuja ja leikkokukkia

S-Gardenin pöydät notkuvat kauniita kimppuja näin ennen ystävänpäivää. Ammattitaitoiset floristit ovat loihtineet ihania erikokoisia ja -sävyisiä kimppuja. He tekevät valmiiksi paljon kimppuja, mutta etukäteen voi myös tilata toiveidensa mukaisen kimpun. Ystävänpäivänä myydään paljon kimppuja, ja siksi on hyvä tilata omansa etukäteen, jotta voi varmistua siitä, että saa juuri sen unelmiensa kimpun, jonka haluaa ystävälleen antaa.

Ystävänpäivä on vuoden ensimmäinen varsinainen kukkajuhla. Monissa maissa ystävänpäivä on vahvasti romanttisesti värittynyt. Suomessa juhlitaan enemmänkin ystävyyttä ja ystävälle voi hyvin ojentaa punaisia tai vaaleanpunaisia kukkia ilman, että se tulkitaan rakkaudentunnustukseksi. Punaisen lisäksi ystävänpäiväkukissa suositaan muodikasta valkoista ja kevään yleisväriä keltaista. Kukkiin on liittynyt jo vuosisatojen ajan mitä erilaisimpia tulkintoja niin värin kuin määrän suhteen. Tulkintoihin ei ehkä kannatakaan suhtautua kovin kirjaimellisesti, mutta on mukava tietää mitä eriväriset kukat symboloivat. Taitava floristi osaa sitoa mihin tahansa tilaisuuteen täydellisesti sopivan kimpun. Tärkeintä on kukilla muistaminen ja kauniisti sidotulla kukkakimpulla ei voi mennä pieleen.

 

Kukkien värien merkitys

Punainen: rakkauden väri

Keltainen: ystävyyden väri

Roosa: kiitollisuuden väri

Oranssi: ilon väri

Valkoinen: puhtauden väri

 

Tämän ystävänpäivän ehdoton suosikki on tulppaani

Ystävänpäiväkukkien ostaminen on lisääntynyt vuosi vuodelta. Vuosien saatossa on perinteisten ruusujen rinnalle tullut monia uusia leikkokukkia. Sesongin kotimaiset tulppaanit ovat kasvattaneet suosiotaan. Muita suosittuja ystävänpäiväkukkia ovat neilikat, liljat ja germinit.

– Tulppaani on ystävänpäiväksi oiva lahja, koska sen kotimainen sesonki on juuri nyt parhaimmillaan. Valikoimaa on niin väreissä kuin lajikkeissa ja tulppaaneista saa myös sidottua näyttäviä kimppuja, kertoo S-Gardenin myymäläpäällikkö Salla Haapatalo.

Myymälästä löydät leikkokukkien lisäksi myös laajan valikoiman ruukkukasveja, lyhtyjä sekä kynttilöitä. Sisustustuotteista ja saunatarvikkeista saa myös koottua mukavia lahjoja. S-Gardenissa on iso valikoima ilmapalloja, joista varsinkin sydämenmuotoiset ovat mukavia muistamisia näin ystävänpäivänä.

 

 

Näin leikkokukat säilyvät pidempään

Muista: puhdas vesi, uusi imupinta ja leikkokukkavirkiste

1. Täytä maljakko puhtaalla vedellä

2. Liuota kukkavirkiste veteen (tulppaanit ja muut sipulikukat eivät pidä virkisteestä, huolehdi, että niillä on puhdas vesi)

3. Poista lehdet varren alaosasta niin ylös, että alimmat lehdet eivät kosketa veteen

4. Leikkaa kukkien tyvestä viistosti 2-3 cm pala pois terävällä veitsellä

5. Laita kukat heti veteen, sillä tuore leikkauspinta kuivuu nopeasti

6. Lisää maljakkoon tarvittaessa vettä ja vaihda vesi usein