Varuboden-Oslas enheter betjänar med långa öppettider under påsk


Som vi har väntat på påsken; lediga dagar, påskmat och pynt. I vårt handelslag finns allt du behöver inför vårens färgsprakande helg. Påskveckan förväntas vara livlig och med hjälp av längre öppettider och webbutiken försöker vi jämna ut kundflödena och underlätta kundernas påskhandlande.

12.4.2022

Handla smidigt under påsken

Påsken har traditionellt varit en av årets livligaste helger i våra matbutiker. Matbutikerna i vårt handelslag betjänar med längre öppettider under påsk. Det lönar sig också att planera sin inköpslista och själva butiksbesöket bra i förväg för att det ska vara smidigare att uträtta sina ärenden i butiken. Om du vill undvika trängsel lönar det sig att besöka butiken under de lugnaste timmarna som typiskt är genast på morgonen före klockan nio eller sent på kvällen och natten, eller handla redan i god tid i början av veckan då det vanligtvis är lugnare än i slutet av veckan.

Ett bra alternativ är också att beställa maten på webben. I vårt handelslag har vi ökat på webbutikernas kapacitets så här inför helgerna. Beställningarna kan göras behändigt på nätet när som helst.  Beställningarna görs på webbplatsen S-kaupat.fi, där det är enkelt att plocka varorna i varukorgen och sedan hämta de beställda varorna från utlämningsstället. På vårt handelslags område finns det utlämningsställen i S-market i Lovisa, Näse i Borgå, Söderkulla i Sibbo, Ekenäs och Karis, i Prisma Kyrkslätt och Sale Grani.

Påskens delikatesser

Gravad lax, fyllda ägghalvor, vårens första sparris, lamm, fräscha sallader, pasha, memma, för att inte tala om allt påskgodis … Du hittar tips till påskbordet bland Samarbetets många recept. I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mater och råvaror till påsk. Om du vill komma enkelt undan under påsken kan du till exempel handla all påskmat färdig från våra Mattorg. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i  Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget. Försäljarna vid Mattorgen hjälper dig gärna och det lönar sig att fråga tips och recept av dem.

Allt till en vacker dukning

Senast nu får vintern ge vika i inredning och dukning. Gult och ljusgrönt är traditionellt påskens färger. Härligt puderaktiga pastellfärger för med sig en fräsch fläkt till påskbordet. En vacker dukning blir pricken över i till påskens bjudningar. I matbutikerna i vårt handelslag finns ett stort urval servetter, ljus och påskpynt och med dem skapar du snabbt vårstämning i ditt hem. I Borgå Sokos finns en inredningsavdelning fylld med allt härligt till vårhemmet. Vår professionella personal hjälper dig med olika färg- och materialval och de ger mångsidig information om vårens trendfärger för både inredningstextilier, glas och porslin. Borgå S-Gardens urval av blommor kompletteras av många duknings- och inredningssaker.  

Blomsterprakt

Blommor är ett säkert vårtecken och är en väsentlig del av påsken. Också kvistar med löv som håller på att slå ut i en vas, videkissar och påskgräs har med sig ett löfte om sommaren. Påskens mest sålda blomma är narcissen, som används både som krukväxt och som snittblomma. S-Gardens skickliga florister binder en bukett eller en blomuppsättning enligt dina önskemål till ditt påskbord. Med blommorna kan man kombinera olika kvistar och fjädrar i ton med dukningen är också ett trevligt tillägg i buketten. S-Garden har många olika påskplanteringar och snittblommor. I handelslagets matbutiker finns också ett rätt så stort urval av traditionella påskblommor som narcisser, tulpaner och pärlhyacinter. Sortimentet i butikerna varierar något.

  

Du hittar behändigt våra verksamhetsställens öppettider under påsk här.