Vårt handelslags nätverk av laddstationer kompletteras med två laddstationer ännu före jul


Vårt handelslags nätverk av laddstationer för elbilar utökas till elva laddstationer när det vid S-market Nickby i Sibbo och S-market Veikkola i Kyrkslätt öppnas laddstationer. Både laddstationen i Nickby och Veikkola tas i bruk före jul, torsdag 22 december.

22.12.2022

Redan elva laddstationer

Under det senaste året har vårt handelslag systematiskt utökat sitt nätverk av laddstationer. I början av 2022 hade vårt handelslag två laddstationer som elbilsanvändare kunde använda, och nu finns det redan elva stycken i slutet av året. Våra laddningsstationer finns i anslutning till matbutiker eller ABC-trafikstationer, vilket gör det enkelt för kunderna att ladda bilen medan de handlar på enheterna. Torsdag 22 december, lagom till jul, öppnar vi två nya laddstationer, en vid S-market Nickby och en vid S-market Veikkola. På S-market Nickbys parkeringsområde kommer elbilsanvändarna att ha tillgång till fyra effektiva laddplatser och två basladdplatser. S-market Veikkola har i sin tur två basladdplatser.

– Vi är glada över att vi kunde öppna de nya laddstationerna så här före jul och att vi nu också kan betjäna ännu bättre de som reser med bil under julhelgen. Antalet elbilar har ökat och därmed har också behovet av laddning ökat, och laddstationer i anslutning till butiker och ABC-trafikstationer är idealiska, eftersom man kan ladda bilen medan man till exempel gör sina matuppköp”, säger Laura Koistinen, branschdirektör på Varuboden-Osla.

Vårt handelslag kommer att utvidga sitt nätverk av laddstationer under de kommande åren och målet är att ha ett nätverk med tiotals laddstationer före år 2024.

– Vi investerar i den snabbt växande tjänsten för elbilsanvändare genom att bygga nya laddstationer på hela vårt vidsträckta verksamhetsområde. Nästa år planerar vi att utöka nätverket med laddstationer med flera nya stationer, fortsätter Laura Koistinen.

För närvarande kan du förutom på S-market Nickby och Veikkola ladda din elbil på vårt handelslags verksamhetsområde på S-market i Lovisa, Söderkulla, Näse i Borgå, Masaby i Kyrkslätt, Karis, Ingå och Ekenäs, Prisma i Kyrkslätt och också på S-market Jomala på Åland.

Förnybar el och betalning endast för laddad energin

Varuboden-Osla och hela S-gruppen siktar på att vara koldioxidnegativa från 2025 och framåt. En väsentlig del av detta mål är att all el som används redan nu är förnybar, främst vind- och vattenkraft. Den el som laddas vid ABC-laddstationerna är 100 % förnybar.

I ABC-laddningen sker transaktionerna via mobilbetalning med ABC-mobilapplikationen. ABC-mobilen laddas på telefonen och förutom S-Förmånskortet kan man koppla vilket Visa- eller Mastercard-betalningskort som helst eller S-Business-kortet för företagskunder till den. Ägarkunderna får en Bonus för ABC-laddningar. ABC-laddningens debitering baserar sig på de kilowattimmar som kunden har laddat.

Med ABC-mobil-applikationen ser man förutom den närmaste laddstationen också lediga laddplatser, laddningens maxeffekt och priset för laddningen, vilket hjälper kunden att planera sin laddningspaus.