Osuuskauppamme latausverkosto täydentyy kahdella latausasemalla vielä ennen joulua


Osuuskauppamme sähköautojen latausasemien verkosto laajentuu yhteentoista latausasemaan, kun Sipoon Nikkilän ja Kirkkonummen Veikkolan S-marketien yhteyteen avataan latausasemat. Sekä Nikkilän että Veikkolan latausasemat otetaan käyttöön ennen joulua, torstaina 22. joulukuuta.

22.12.2022

Jo yksitoista latausasemaa

Osuuskauppamme on kuluneen vuoden aikana systemaattisesti laajentanut latausasemaverkostoaan. Vuoden 2022 alussa osuuskaupallamme oli kaksi latausasemaa sähköautoilijoiden käytössä, kun niitä nyt vuoden lopussa on jo peräti yksitoista kappaletta. Latausasemamme sijaitsevat ruokakauppojen tai ABC-liikenneasemien yhteydessä, jossa asiakkaiden on helppo ladata autoaan asioidessaan yksiköissä. Torstaina 22. joulukuuta juuri sopivasti ennen joulua avaamme kaksi uutta latausasemaa, yhden S-market Nikkilän yhteyteen ja yhden S-market Veikkolan pihalle. S-market Nikkilän paikoitusalueella sähköautoilijoita palvelee neljä teholatauspistettä ja kaksi peruslatauspistettä. S-market Veikkolassa on vuorostaan kaksi peruslatauspistettä.

− Olemme tyytyväisiä, että saimme uudet latausasemat avattua näin ennen joulua ja pystymme näin myös palvelemaan joulun tiellä liikkujia vieläkin paremmin. Sähköautot ovat lisääntyneet ja sen myötä myös lataustarpeet ovat kasvaneet ja kauppojen ja ABC-liikenneasemien yhteydessä olevat latausasemat ovat oivallisia, kun auton voi ladata samalla kun saa esimerkiksi ruokaostoksensa tehtyä, toimialajohtaja Laura Koistinen Varuboden-Oslasta kertoo.

Osuuskaupassamme tulee tulevien vuosien aikana laajentamaan latausverkostoaan ja tavoitteena on kymmenien latausasemien verkosto vuoteen 2024 mennessä.

− Investoimme nopeasti kasvavan sähköautoilun palveluun rakentamalla uusia latausasemia pitkin laajaa toimialuettamme. Ensi vuodelle suunnitelmissa on latausverkoston laajentaminen usealla uudella asemalla, Laura Koistinen jatkaa.

Tällä hetkellä sähköautonsa voi S-market Nikkilän ja Veikkolan lisäksi ladata osuuskauppamme toimialueella Loviisan, Söderkullan, Porvoon Näsin, Kirkkonummen Masalan, Karjaan, Inkoon ja Tammisaaren S-marketeissa, Kirkkonummen Prismassa sekä myös Ahvenanmaalla S-market Jomalassa.

Uusiutuvaa sähköä ja maksu vain ladatusta energiasta

Varuboden-Oslan ja koko S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. ABC-latausasemilla ladattava sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu mobiilimaksamisena ABC-mobiilisovelluksella. ABC-mobiili ladataan puhelimeen ja siihen voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin tai yritysasiakkaiden tarpeisiin soveltuvan S-Business-kortin. ABC-latauksista kertyy asiakasomistajille Bonusta. ABC-latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

ABC-mobiili-sovelluksella näkee lähimmän latausaseman lisäksi myös latausaseman vapaat latauspaikat, niiden suurimman lataustehon ja latauksen hinnan, mikä auttaa asiakasta lataustauon suunnittelussa.