Stadscyklar igen för Borgåborna i sommar


7.5.2020

Borgåborna får igen denna sommar njuta av stadscyklarna. Borgå stad har valt KaaKau Oy som leverantör av stadscyklarna för tre år, och på samma sätt som förra sommaren är också handelslaget Varuboden-Osla med i samarbetet.

Förra sommaren prövades stadscyklarna för första gången och cyklarna var mycket populära.

– Stadscyklarna användes förra sommaren mer än förväntat. De som använde cyklarna var nöjda och önskade en fortsättning på stadscyklarna. Stadscykeln är ett smidigt och förmånligt medel att röra sig på i stadsområden, för både lokala invånare och turister. Vi ville öka antalet stadscyklar från ifjol, för att kunna utveckla det omfattande nätverket av cykelstationer och systemets funktionalitet, berättar trafikingenjör Antti Rahiala på Borgå stad.

Den här sommaren har antalet cyklar nästan fördubblats, och det ska också komma nya cykelstationer. Cykelstationerna är inte stationära och därför kan man ännu under säsongen öka mängden om det finns behov. Under säsongen 2019 var de mest populära cykelstationerna bl.a. Konstfabriken, Lundi och S-market Näse. Köpcentren i Gammelbacka och Vårberga var också populära. Under hela säsongen cyklades det närmare 6 000 gånger i Borgå!

 – Vi samarbetade första gången med KaaKau förra sommaren och eftersom resultatet var bra var det självklart att vi också deltar nu i sommar och kommande somrar. Vi jobbar mycket för miljön på Varuboden-Osla och att cykla är verkligen en ekologisk gärning. Också under denna epidemitid är cyklande ett bra och säkert sätt att ta sig från ett ställe till ett annat, säger branschdirektör Mikko Ala-Huikku från Varuboden-Osla.

Borgås stadscyklar är en del av det internationella stadscykelnätverket Donkey Republic och samma applikation kan användas exempelvis i Berlin, Paris och Köpenhamn. I år erbjuds Borgåbor som cyklar mycket förutom ett månadsmedlemskap också ett säsongspass. Varuboden-Oslas ägarkunder har i sin S-mobil en förmånskod och med den kan man lösa ut ett säsongspass till specialpris under maj månad.

 

Gör så här när du vill börja använda stadscykeln:

  1. Ladda Donkey Republic-applikationen från din applikationsbutik.
  2. Registrera dina betaluppgifter
  3. Lokalisera en ledig cykel
  4. Njut av cykelfärden
  5. Returnera cykeln till den cykelstation du önskar

Donkey Republic-applikationen fungerar för tillfället på engelska men de finska och svenska versionerna publiceras under maj.

Tilläggsinformation: kaakau.fi/porvoo

Ladda ner S-mobil i din appbutik:

App Store

Google Play