Kaupunkipyöriä tarjolla porvoolaisille taas tänä kesänä


7.5.2020

Porvoolaiset saavat jälleen tänä kesänä nauttia kaupunkipyöristä. Porvoon kaupunki on valinnut kolmeksi seuraavaksi vuodeksi KaaKau Oy:n kaupunkipyörien toimittajaksi, ja mukana yhteistyössä on viimekesäiseen tapaan myös osuuskauppa Varuboden-Osla.

Kaupunkipyöriä kokeiltiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja pyörät olivat hyvin suosittuja.

– Kaupunkipyörien käyttö viime kesänä ylitti ennakko-odotukset. Käyttäjät olivat tyytyväisiä kaupunkipyöriin ja toivoivat niiden käytön jatkamista. Kaupunkipyörä on sujuva ja edullinen keino liikkumiseen kaupunkialueella, olipa sitten paikallinen tai matkailija. Kaupunkipyörien määrää haluttiin lisätä viime vuodesta, jotta asemaverkoston kattavuutta ja järjestelmän toimivuutta voidaan kehittää, kertoo liikenneinsinööri Antti Rahiala Porvoon kaupungilta.

Tänä kesänä pyörien lukumäärä on lähes tuplattu, ja myös uusia pysäkkejä on tulossa. Pysäkit eivät ole kiinteitä, joten niiden määrää on vielä mahdollista lisätä kauden kuluessa palautteen perusteella. Kaudella 2019 suosituimpia pysäkkejä olivat mm. Taidetehdas, Lundi sekä S-Market Näsi. Gammelbackan ja Kevätkummun ostarit olivat myös suosittuja. Koko kautena Porvoossa pyöräiltiin melkein 6000 kertaa!

– Teimme ensimmäistä kertaa yhteistyötä Kaakaun kanssa viime kesänä, ja koska tulokset olivat hyviä, oli itsestään selvää, että lähdemme mukaan myös tänä kesänä. Meillä Varuboden-Oslassa tehdään paljon työtä ympäristön puolesta, ja pyöräily on varsinainen ekoteko. Myös näinä epidemia-aikoina, pyöräily on hyvä ja turvallinen tapa liikkua paikasta toiseen, toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku Varuboden-Oslasta sanoo.

Porvoon kaupunkipyörät ovat osa kansainvälistä Donkey Republic -kaupunkipyöräverkostoa, ja samaa sovellusta voi käyttää esimerkiksi Berliinissä, Pariisissa ja Köpenhaminassa. Tänä vuonna paljon pyöräileville porvoolaisille on tarjolla kuukausijäsenyyden lisäksi kausipassi. Varuboden-Oslan asiakasomistajat löytävät S-mobiilista etukoodin, jolla voivat lunastaa kausipassin erikoishintaan toukokuun ajan.

 

Kun haluat ottaa käyttöön kaupunkipyörän, toimi näin:

  1. Lataa Donkey Republic -applikaatio sovelluskaupastasi.
  2. Rekisteröi maksutietosi
  3. Paikallista vapaa pyörä
  4. Nauti pyöräilystä
  5. Palauta pyörä haluamallesi asemalle

Donkey Republic -applikaatio toimii toistaiseksi englanniksi, mutta suomen- ja ruotsinkieliset versiot julkaistaan toukokuun aikana.

Lisätietoja: kaakau.fi/porvoo

Lataa S-mobiili sovelluskaupastasi:

App Storesta

Google Play