Spännande Halloween – Allt till Halloween behändigt från Varuboden-Osla


Höstskymningen är här igen och det är härligt att tända ljus och fördjupa sig i en bra bok. Nu är det också trevligt att bjuda vänner på mat och tillbringa kvällen tillsammans. Halloween, som vi firar i slutet av oktober, är en välkommen höstfest i synnerhet i barnfamiljer. Oberoende av orsaken till träffen så har Varuboden-Oslas verksamhetsställen allt du behöver till vackra dukningar, råvaror till läckra delikatesser. Du hittar också färdiga alternativ vid S-marketarnas Mattorg. En vacker bukett som S-Gardens skickliga florister har bundit blir pricken över i. Du hittar blommor i höstens färger också i alla våra matbutiker. Restaurang Rosso i Borgå betjänar om du inte själv orkar stå framför spisen utan hellre slår dig ner vid ett dukat bord med dina vänner.

29.10.2021

Allt till Halloween

Halloween är säsong för pumpor, och av dem tillreder du goda soppor och pajer. Du hittar tips bland de otaliga recept som finns på webbplatsen Yhteishyvä.fi. När hösten kommer och vädret blir kallare smakar det gott med grytor som fått småputtra länge och som serveras med säsongens grönsaker. Höjdpunkten på middagen är en äppeldelikatess som du själv lagat eller lingon från den närliggande skogen med en söt tjinuskisås. I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till goda matstunder. Om du bara vill njuta av god mat och inte stå framför spisen så kan du köpa all mat färdigt från våra Mattorg.  Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar.  I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i  Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget. Försäljarna vid Mattorgen hjälper dig gärna och det lönar sig att fråga tips och recept av dem.

 

Halloweens läskigaste dukning

Det är roligt att dekorera bordet till Halloween med de läskigaste detaljer. Hur låter det med till exempel spindlar? Om du inte vill ha så häftiga detaljer i din dukning så fungerar ljus och servetter i höstens färger också bra. I matbutikerna i vårt handelslag finns ett stort urval servetter, ljus och dekorationer och med dem skapar du snabbt höststämning i ditt hem. I Borgå Sokos finns en inredningsavdelning fylld med allt härligt till hösthemmet. Vår professionella personal hjälper dig med olika färg- och materialval och de ger mångsidig information om höstens trendfärger för både inredningstextilier, glas och porslin. Borgå S-Gardens urval av blommor kompletteras av många duknings- och inredningssaker.

 

På våra frukt- och grönsaksavdelningar finns det nu stora pumpor i mängder. En urgröpt halloween-pumpa passar utmärkt som dekoration till halloweenfesten. Sätt en ljusslinga i den urgröpta pumpan och ställ på trappan och önska dina gäster välkomna. Det urgröpta innanmätet lönar det sig att använda som råvara till höstens läckra recept.

Höstens blomsterprakt

Med blommor och ljus är det trevligt att skapa stämning till hösthemmet. Kryddiga toner och olika kvistar passar den här årstiden bra. Du kan dekorera ingången inbjudande med lyktor och planteringar där du till exempel kan kombinera calluna och gran- och tallkvistar. S-Gardens skickliga florister binder buketter och blomsterarrangemang enligt dina önskemål. De ger också tips till olika planteringar Från S-Gardens breda urval av snittblommor och krukväxter hittar du säkert något som du tycker om. De har också ett stort urval lyktor, ljusserier och ljus till hösten. I handelslagets matbutiker finns också ett stort urval snittblommor och krukväxter. Sortimentet i butikerna varierar något.