Söndag 8 maj firar vi alla mammor – delikatesser, presenter och blommor från vårt handelslag


På söndag morgon är det spänning i luften i många hem när små och större barn lagar morgonmål till mamma lite i hemlighet. Kort och presenter pysslas i många familjer och säkert bakas det också något till mamma. På Varuboden-Oslas verksamhetsställen finns allt du behöver till vackra dukningar, råvaror till läckra delikatesser och också färdiga alternativ från S-marketarnas Mattorg. I restaurang Rosso i Borgå njuter du av italienska läckerheter också på mors dagen, och våra ABC-trafikbutikers smakliga buffébord betjänar på festdagen. En vacker bukett som S-Gardens skickliga florister har bundit blir pricken över i. Du hittar blommor också i alla våra matbutiker. Det lönar sig att rikta stegen på presentköp till Sokos i Borgå, och där ger personalen sista minutens tips på presenter.

6.5.2022

Bjudningar till mors dagen – plocka de bästa ingredienserna och tipsen från våra matbutiker

Ett av de bästa sätten att komma ihåg mamma är att tillreda hen en god middag, baka hen en god tårta eller ett bakverk. Matpresenter är också populära sätt att komma ihåg någon med på mors dagen.

Du hittar tips bland de otaliga recept som finns på webbplatsen Yhteishyvä.fi. I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till alla mors dag. Om du vill komma enkelt undan på mors dagen kan du till exempel handla all mat färdig från våra Mattorg. Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i  Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget. Försäljarna vid Mattorgen hjälper dig gärna och det lönar sig att fråga tips och recept av dem.

Blommor och restaurangens delikatesser

Blommor är en av de mest populära presenterna för mors dagen. I S-Garden finns det ett brett urval av vackra buketter och arrangemang och också enskilda snittblommor till mors dag. De skickliga floristerna har trollat fram härliga buketter i olika storlekar och färger. De binder färdigt många buketter, men man kan också beställa en bukett enligt sitt eget önskemål i förväg.  Blomförsäljningen inför mors dagen har ökat under de senaste åren och därför är det också en bra idé att beställa i förväg, och du kan vara säker på att du får exakt den bukett du drömmer om att få ge. Mors dagens absoluta favorit är krukrosen, som finns i otaliga färger och storlekar.

Det kan vara en trevlig överraskning att bjuda på en middag med italienska läckerheter på mors dagen. Kockarna i restaurang Rosso i Borgå trollar fram härliga bjudningar och du behöver inte själv stå och kocka något utan kan slå sig ner vid ett dukat bord och njuta av god mat och trevligt sällskap.  På mors dagen serveras det också ett läckert buffébord på restaurangerna på alla våra ABC-stationer, i ABC Karis, Pickala och Kungsvägen.

Allt till en vacker dukning och de bästa presenterna

Det lönar sig att satsa på en vacker dukning för att skapa en något festligare stämning. I matbutikerna i vårt handelslag finns ett stort urval servetter, ljus och dekorationer och med dem skapar du snabbt feststämning i ditt hem. I Borgå Sokos finns en inredningsavdelning fylld med allt härligt till en vårig dukning. En vänlig och professionell personal betjänar kunder och på Sokos hittar man också idéer och inspiration till de bästa gåvorna till mors dag i en härlig stämning. I Sokos finns det såväl produkter till hemmet som inom mode och skönhet, och personalen har plockat fram en massa presenttips i butiken.

Trevlig mors dag!