Varte bygger ny S-market i Hangö


10.5.2023

Varte Oy och Handelslaget Varuboden-Osla har undertecknat ett avtal om en totalentreprenad för att bygga en ny S-market i Hangö. Varte bygger en S-marketdagligvarubutik på adressen Esplanaden 90. Förutom dagligvarubutiken kommer affärsbyggnaden att ha cirka 340 m2  övrigt affärsutrymme.

 Den totala våningsytan på bygget är 3 632 m2. Dessutom kommer det totalt 106 parkeringsplatser på parkeringsområdet som byggs på gården. Som uppvärmningsform valdes miljövänlig jordvärme.

Kunderna har länge frågat efter en större butik, och vi är glada att vi nu kan uppfylla denna önskan, säger fastighetsdirektör Mikko Ala-Huikku.

Den nya S-marketen kommer att vara modern och miljövänlig, utöver jordvärme installeras det solpaneler på byggnadens tak. Förutom S-market har fastigheten fyra separata affärslokaler och en laddstation för elbilar. Målet är att vi öppnar den nya S-marketen sommaren 2024.

Det här är Vartes första byggprojekt i Hangö. Vi är mycket nöjda med att vi lyckades få den här entreprenaden och att Varte nu kommer att synas också i Hangö”, säger Mikko Sirviö, direktör för Vartes lokalbyggen.

Arbetet på tomten inleds med schaktningsarbeten i april 2023 och överlåts till kunden i maj 2024.

 

Tilläggsinformation:

Varte Oy, Mikko Sirviö, direktör för lokalbyggen, tfn 040 723 1885,  mikko.sirvio@varte.fi

Handelslaget Varuobden-Osla, Mikko Ala-Huikku, fastighetsdirektör, tfn 010 765 9303, mikko.ala-huikku@sok.fi