Sale-butikerna i vårt handelslag är bybutiker som betjänar grannskapet – den landsomfattande Bybutiksdagen firas 11.6


Bybutiksdagen firas av tradition alltid i juni. Det är Finlands Dagligvaruhandel rf och tillsammans med sina medlemsföretag som står bakom evenemanget och grundidén är att påminna om betydelsen av närbutiker och -tjänster. I år firas Bybutiksdagen 11 juni. Nästan alla butiker i vårt handelslag i östra Nyland deltar i evenemanget. Dagen firas med olika produkterbjudanden och varje butik har ordnat program för sina kunder.

9.6.2022

Vårt handelslag har ett omfattande nätverk av matbutiker på hela vårt verksamhetsområde, på den nyländska kusten och på Åland. De femton Sale-butiker som betjänar på vårt område är många kunders närbutiker, där en bekant personal ger inköpsupplevelsen mervärde. Utbudet i butikerna är rätt så omfattande och man lyssnar också noggrant till kunders önskemål. Varje vecka går butikerna igenom önskemål om sortimentet som kunderna har gett och utgående från dem tar man in nya produkter i butikens sortiment. I samband med butikernas renoveringar utför man också kundenkäter åt invånarna på området och ber dem berätta hur butikerna kunde förnyas för att kunna betjäna dem så bra som möjligt. Kundernas åsikter är mycket viktiga för utvecklingen av service och på basis av kundrespons har det installerats snabbkassor, tagits in mer hämtmat i sortimentet och ökats på andra tjänster som exempelvis paketautomater i butikerna. Butikerna har omformats till moderna närbutiker där det ska gå enkelt och snabbt att göra sina inköp.

-Närbutiken är inte ”bara en matbutik”. Sortimentet skräddarsys lokalt och från butiken får man enkelt bruksvaror som behövs hemma och på stugan. I alla butiker finns också Veikkaus tjänster och många butiker har paketautomater, där man kan behändigt när man går och handlar, hämta produkter som man har beställt från webbutiker. I vår kundrespons lyfts upp det hur nöjda kunderna är med personalen. Vid sidan av det breda sortimentet är en bekant personal och en hemtrevlig stämning trumfkort för våra ”bybutiker”, säger regionchef Beatrice Gustafsson-Itkonen.

På sommaren tryggar vårt handelslags Sale-butiker servicen också för turister och sommargäster.

På Bybutiksdagen 12.6 kan du följa våra butiker på bland annat Facebook och Instagram med taggarna #Kyläkauppapäivä #Bybutiksdagen. Dagen till ära har de butiker som deltar exempelvis olika produkterbjudanden och program.

Följande butiker i vårt handelslag är med på Bybutiksdagen:

Sale Lappträsk

Sale Liljendal

Sale Pukkila

Sale Borgnäs

Sale Askola

Sale Monby

Sale Huktis

 Sale Gammelbacka

 

Den senaste tidningsannonsen för Sale-enheterna i östra Nyland: Du hittar våra erbjudanden här

 

Trevlig Bybutiksdag!