Festlig invigning av nya S-market Hangö på torsdagen


Den efterlängtade nya S-marketen öppnade idag torsdagen den 16.5 vid Esplanaden i Hangö, intill gamla järnvägsstationen. I anslutning till S-marketen öppnades också Hesburger, som drivs av handelslaget Varuboden-Osla, och dessutom snabbmatsrestaurangen Subway och optiker- och smyckesbutiken M Broman.

16.5.2024

Nya S-market Hangö slog upp dörrarna 16.5. Öppningsceremonin inleddes med en festlig fanfar, framförd av en kvartett från Hangö blåsorkester.

Bandet klipptes av Hangös stadsdirektör Petra Ståhl.

– Det här har vi väntat på i Hangö, och det syns redan på att så många människor har kommit hit på morgonen”, sade hon i sitt tal.

– Vi är mycket glada över att kunna slå upp portarna till den nya butiken idag. Jag vill också tacka Hangö stad för det goda samarbetet, sade Mathias Kivikoski , verkställande direktör för Varuboden-Osla, i sitt öppningsanförande.

Nästan dubbelt så mycket utrymme

Butikens försäljningsyta har nästan fördubblats jämfört med den gamla S-market, och den nya butiken rymmer cirka 5 000 nya varor. Några nya tjänster är till exempel Mattorget, Fazers butiksbageri och snabbkassorna. Hela personalen från de tidigare Sale- och S-market-butikerna har flyttat till nya S-market, och några nya har också anställts.

Enhetschef Päivi Valkoniemi-Sjöblom beskriver teamets stämning som otroligt entusiastisk.

– Hangöborna har verkligen väntat på och längtat efter den nya butiken. Samtidigt har kunderna höga förväntningar och vi är naturligtvis glada över att se om vi lyckats möta dem, reflekterar Valkoniemi-Sjöblom.

– Även om de flesta av våra medarbetare är experter inom branschen har vi alla haft mycket att lära oss. Vi har till exempel behövt lära oss driva en webbutik, vilket är en helt ny sak för oss i Hangö.

Hangö är en sommarstad där försäljningen mångdubblas under sommarsäsongen. Detta medför sina egna utmaningar.

– På sommaren behöver vi mer av allt: varor, personal och utrymme. Som tur är finns det rum att andas i den nya butiken, det kommer inte att bli trångt här.

Tack vare sommar-Hangöbor och turister kommer sortimentet att utökas med många produkter för sommaren, till exempel kött- och dryckesproduktgrupper. Kunderna kan också skicka produktönskemål i tjänsten ”Din önskan” på sinuntoive.fi.

Hesburger ett efterlängtat tillskott till Hangös restaurangutbud

Samtidigt med S-market öppnar också den nya Hesburger. Som  den första burgerkedjan i staden förbättrar den också stadens serviceutbud.

– Det strategiska målet för vårt handelslag är att ständigt utöka och utveckla vårt tjänsteutbud så att vi kan betjäna våra ägarkunder ännu bättre, berättar branschdirektör Laura Koistinen. Den nya Hesburger är inte bara ett nytt restaurangalternativ, utan den erbjuder den också nya jobb för Hangöborna. Nästan all personal i restaurangen har rekryterats utanför handelslaget, berättar Koistinen.

Både S-market och Hesburger gläder kunderna med bra öppettider: S-market är öppen varje dag fram till 23.00, medan Hesburger är öppen i början till 21.00 på vardagar och också till 23.00 på helgerna. Hesburgers öppettider kommer ännu att ses över under sommarsäsongen.

I samband med S-market betjänar ABC-automatstationen, som redan är bekant för Hangöborna, och dessutom kommer butikens parkeringsplats under sommaren också att få en laddstation för elbilar.