Uusi S-market Hanko avattiin torstaina juhlallisin menoin


Kauan odotettu uusi S-market avattiin tänään torstaina 16.5.2024 Hangon Esplanaadille, vanhan rautatieaseman viereen. S-marketin yhteyteen avattiin myös osuuskauppa Varuboden-Oslan pyörittämä Hesburger sekä pikaruokaravintola Subway ja optikko- ja koruliike M Broman.

16.5.2024

Uusi S-market Hanko avattiin torstaina 16.5. Avajaiset aloitettiin juhlallisella fanfaarilla, jonka esitti Hangon puhallinorkesterin kvartetti.

Nauhan leikkasi Hangon kaupunginjohtaja Petra Ståhl.

– Tätä olemme odottaneet Hankoon, ja sen näkee jo siitä, että näin moni on saapunut tänne heti aamusta, hän totesi puheessaan.

– Olemme todella iloisia, että saamme tänään avata uuden myymälän ovet. Kiitän myös Hangon kaupunkia hyvästä yhteistyöstä, Varuboden-Oslan toimitusjohtaja Mathias Kivikoski sanoi avajaispuheessaan.

Lähes tuplasti enemmän tilaa

Kaupan myyntipinta-ala on lähes tuplaantunut vanhaan S-marketiin verrattuna, ja uuteen kauppaan mahtuu noin 5 000 uutta nimikettä. Uusien palvelujen joukossa on esimerkiksi Ruokatori, Fazerin myymäläleipomo sekä pikakassat. Koko vanhan Salen ja S-marketin henkilökunta on siirtynyt uuteen S-marketiin, minkä lisäksi joukkoon on palkattu muutama uusikin.

Toimipaikkapäällikkö Päivi Valkoniemi-Sjöblom kuvailee tiimin tunnelmia hirveän innostuneeksi.

– Uuden kaupan avaamista on todellakin odotettu ja kaivattu Hangossa. Samalla asiakkailla on isot odotukset, ja tietysti jännittää, olemmeko onnistuneet vastaamaan niihin, Valkoniemi-Sjöblom pohtii.

– Vaikka suurin osa henkilökunnastamme onkin alan konkareita, on meillä kaikilla ollut paljon uuden oppimista. Perehdyttämistä on vaatinut esimerkiksi ruoan verkkokauppa, joka on meille Hangossa täysin uusi juttu.

Hanko on kesäkaupunki, jossa myynti jopa moninkertaistuu kesäkaudella. Se asettaa omat haasteensa toiminnalle.

– Kesällä tarvitaan enemmän kaikkea: tavaraa, henkilökuntaa ja tilaa. Onneksi uudessa kaupassa on tilaa hengittää, täällä ei tule ahdasta.

Kesäasukkaiden ja matkailijoiden myötä valikoimaan tulee kesäksi runsaasti lisätuotteita muun muassa lihan ja juomien tuoteryhmiin. Asiakkaat voivat esittää tuotetoiveita myös Sinun toive -palvelussa osoitteessa sinuntoive.fi.

Hesburger toivottu lisä Hangon ravintolatarjontaan

Samanaikaisesti S-marketin kanssa avaa myös uusi Hesburger, joka kaupungin ensimmäisenä hampurilaisketjuna myös parantaa palvelutarjontaa.

– Osuuskauppamme strategisena tavoitteena on jatkuvasti laajentaa ja kehittää palvelutarjontaamme, jotta voimme palvella asiakasomistajiamme entistä paremmin, toimialajohtaja Laura Koistinen kertoo. Uusi Hesburger ei ole pelkästään uusi ravintolavaihtoehto, vaan se on myös tarjoaa uusia työpaikkoja hankolaisille. Lähes koko ravintolan henkilökunta on rekrytoitu osuuskaupan ulkopuolelta, Koistinen kertoo.

Sekä S-market että Hesburger hemmottelevat asiakkaita myös hyvillä aukioloajoilla: S-market on auki joka päivä klo 23 asti, kun taas Hesburger on alussa auki arkisin klo 21 asti ja viikonloppuisin myös klo 23 asti. Hesburgerin aukioloja tarkastellaan vielä kesäsesongin aikana uudelleen.

S-marketin yhteydessä palvelee hankolaisille jo tutuksi tullut ABC automaattiasema, ja sen lisäksi kesän aikana myymälän parkkipaikalle saadaan myös sähköautojen latausasema.