S-Garden är med och skapar julstämning för äldre i samband med julblomskampanjen


11.12.2020

I Borgå kan man skänka äldre julstämning genom att delta i julblomskampanjen 21.11–13.12.2020. De äldre får blommorna före jul. Kampanjen ordnas redan för fjärde gången i samarbete med lokala blomsterhandlare. S-Garden är igen med och sprider glädje till många personer i Borgå så här i juletider.

Julblomskampanjen ordnas tillsammans med social- och hälsovårdssektorn i Borgå stad redan för fjärde gången. Tidigare år har ungefär 500 äldre glatts med blommor under julveckan. I första hand för man blommor till äldre som bor ensamma, men man för också julblommor till exempelvis gemensamma lokaler på vårdhem för att sprida glädje åt både invånare och personal. S-Garden är med i kampanjen som tidigare år. Om du vill glädja någon med en julblomma genom kampanjen så kan du välja en blomma åt en äldre person som är med i kampanjen när du är i S-Garden. Blomman kan köpas efter egen smak och S-Gardens sakkunniga personal hjälper också gärna till med att välja en lämplig blomma. De som donerar blommor och de som får dem förblir okända för varandra, endast förnamnet på dem som får en blomma har skrivits färdigt på korten.

– Tidigare år har amaryllis ja små julplanteringar varit de mest populära blommorna som vi slagit in i papper under julblomskampanjen. Vi är glada att igen i år kunna vara med och sprida glädje med blommor i den här utmanande corona-tiden, då speciellt många äldre inte kan träffa sina nära som vanligt, säger S-Gardens butikschef Marlena Grönqvist.

Från S-Garden har det under tidigare år köpts ungefär 100 blommor under julblomskampanjen. Det är tryggt att köpa sina julblommor på S-Garden, då du följer anvisningarna om exempelvis god handhygien och säkerhetsavstånd. Handdesinfektion finns utplacerad i butiken och affischer och golvdekaler påminner kunderna om att hålla avstånd till varandra. Till personalens standardutrustning hör nu under coronaepidemin visir och masker och också kunder uppmanas att bära mask.

I S-Gardens sortiment finns traditionella julblommor och floristerna binder buketter och gör vackra blomsterarrangemang du kan pryda hemmet med till jul. I butiken hittar du också förutom blommor ett stort urval olika produkter till dukning och ljus samt allt som behövs till vinterträdgården.