Renoveringen av S-market Ekenäs snart klar


26.10.2021

I S-market i Ekenäs har byggarbetarna under det gångna året varit en nästan lika bekant syn som butikspersonalen. Nu är renoverings- och utbyggnadsarbetet, som räckt över ett år, på slutrakan, och fredag 29.10.2021 är det invigningsfest i den förnyade butiken.

– Vi är mycket glada över att vi nu är på slutrakan och får visa upp vår förnyade och utbyggda butik, konstaterar enhetschef Mika Gabrielsson. Butiken har hållit öppet som normalt för kunderna under hela renoveringen, vilket så klart tidvis har orsakat lite problem för både kunder och personal. Våra kunder har förhållit sig mycket bra och uppmuntrande till renoveringen, och vi har klarat det med gott samarbete och med humor.

I och med att S-market Ekenäs har byggts ut har också sortimentet blivit större. Fazers butiksbageri börjar sin verksamhet i samband med invigningen, och från och med att den nya butiken öppnas erbjuds också Itsudemos färska sushi, som tillreds i butiken sju dagar i veckan. Ägarkundstjänstens och S-Bankens lokaliteter är också renoverade. De största förnyelserna är ändå de längre öppettiderna och webbutiken för mat.

– Kunderna har gett positiv respons på våra längre öppettider, redan innan de har trätt i kraft. Våra kunder har också väntat länge på att kunna beställa mat på webben, och i och med att butiken förstorades fick vi rum för utlämningsställets skåp. Vi hann inte ens berätta för våra kunder om webbutiken, när vi redan hade fått de första beställningarna, berättar Mika Gabrielsson nöjt.

S-market Ekenäs webbutik finns på adressen s-kaupat.fi, som är S-gruppens nya webbutiksplattform.  Den togs i bruk för ungefär ett år sedan, och plattformen utvecklas hela tiden. Eftersom webbutiken ännu är under utveckling, fungerar den endast på ett språk, finska. Meningen är att webbutiken börjar fungera på svenska under nästa år. Alla skyltar i butiken finns på båda språken.

– Vår webbutik kommer också att betjäna kunder i Karis, berättar Mika Gabrielsson. I parkeringshuset i S-market Karis kommer det i december skåp för utlämningsstället, och kunderna kan beställa sina uppköp till Karis två dagar i veckan.

Kunderna i S-market Ekenäs får mer tjänster i slutet på året, när det på butikens parkeringsområde byggs en laddstation för elbilar. Det blir möjligt att ladda rentav åtta bilar på samma gång på laddstation, eftersom det finns fyra s.k. normala och fyra effektivare laddningspunkter på stationen.

Den förnyade butikens invigning firas fredagen 29.10.2021 med bl.a. invigningserbjudanden, som är i kraft hela helgen.

 

Tilläggsinformation:

Mika Gabrielsson, enhetschef, tfn 010 762 6510

Annina Kallinen, distriktschef, tfn 010 762 6368