Renoveringen av Sale Tenala rovering klar — butiken firar invigning 1 december


Under november har Sale Tenala i Raseborg genomgått en renovering och fått ett fräscht nytt utseende och nya hyllor. Renoveringen inleddes första veckan i november och under renoveringen betjänade butiken sina kunder nästan som vanligt. SSale Tenala har långa anor som handelsplats, och vid renoveringen har man också värnat om det gamla. Den förnyade butiken firar invigning 1 december.

1.12.2022

Nytt fräscht utseende med respekt för traditioner

Under renoveringen, som har pågått i två veckor, har butiksmiljön uppdaterats genom att måla väggar och förnya hyllor. Butiksmiljön följer nu det nya konceptet och med renoveringen har man velat göra butikens lokaliteter rymligare och på det sättet göra det smidigare för kunderna att handla. Ingången har fått ett nytt lager färg och de gamla kassaborden har bytts ut till nya. Butiken har långa anor i Tenala, och före Sale-enheten fanns där en butik som hörde till Penni-kedjan. Vid renoveringen har man också försökt värna om traditioner.

– Inga förändringar har gjorts på den traditionella fasaden eftersom den är skyddad och den är ju också en viktig del av Tenalas historia. Men inomhus har det däremot gjorts förnyelser, men även här med respekt för det traditionella, säger enhetschef Olof Pihlström nöjt.

Det lokala högt i kurs och nya tjänster

Det lokala återspeglas starkt i Sale Tenalas produktsortiment. Speciellt under sommarsäsongen finns det på hyllorna produkter från många lokala producenter, med fokus på färska grönsaker och bageriprodukter. Tanken är att man hittar allt man behöver i vardagen i sin egen lokala Sale. Efter renoveringen fick butiken också en kaffeautomat och nu kan man köpa med sig en kopp varmt att dricka. Utbudet av salta och söta bakverk som säljs i lösvikt har också blivit bredare. Självbetjäningskassor finns också vid sidan om den bekanta kassapersonalen.

– Med självbetjäningskassorna har vi velat göra besöken mer smidiga för de kunder som sticker in sig hos oss och gör snabba inköp. Traditionell kundservice har alltid varit vår butiks trumfkort och vår välbekanta personal betjänar fortfarande lika glatt alla dem som handlar i butiken, säger Olof Pihlström.

Bybutiksstämning

Sale Tenala utstrålar en äkta bybutiksstämning och för invånarna i området är det den egna närbutiken med en bekant personal och ett bekant produkturval. Den nya butiksmiljön gör också vardagshandlandet smidigare. Butikens fräscha utseende och de nya hyll- och disklösningarna gör att vi kan bättre beakta kundernas önskemål och säsongstänkandet.

 

Vi firar invigningen av den förnyade butiken 1.12 med olika produkterbjudanden

 

Här är Sale Tenalas tidningsannons: