Pizza som tack till Borgå sjukhus skötare


16.12.2020

Rosso Borgå ville å sina vägnar tacka skötarna för det viktiga jobb de gör speciellt nu under coronaepidemin. Utöver ett tack bestämde man sig för att föra den 16 december en stor hög med rykande varma pizzor som stekts i Rossos stenugn åt de skötare som just då jobbade på sitt skift i Borgå sjukhus.

 Man stekte närmare 20 pizzor som man förde med ett tackkort till Borgå sjukhus den 16 december. Där fick en del av personalen motta ett stort tack för det viktiga jobb de gör.

–Vi ville på något sätt framföra vårt tack åt skötarna för deras arbetsinsats speciellt nu under coronatiden och då kom vi på idéen att glädja sjukhusets personal med våra ugnsfärska pizzor. Vi ordnade pizzaleveransen så här under jul då man också i annat fall kommer ihåg med små gåvor och tackar för det gångna året, summerar restaurangchef Maria Lönnqvist.

Rosso Borgås pizzor har stekts i stenugnen som eldas med ved alltsedan 2011 när familjerestaurangen som inriktat sig på det italienska köket, flyttade från köpcentret i Lundi till Lundagatan invid ån. Pizzorna har blivit ett slags kännetecken för Rosso och de har varit kundernas favoriter genom tiderna. På menyerna kommer det alltid nyhetspizzor, men tre säkra favoriter följer med från meny till meny på kunders begäran. De här är Al Capone som har en fyllning av skinka, ananas och Aura-ost, Quattro Stagione som har skinka, räkor, tonfisk och champinjoner samt Alla Rosso vars fyllning består av pepperoni, skinka, champinjoner, räkor, oliver och rucola.

–Som tack stekte vi ett urval olika pizzor och förhoppningsvis hittar alla sin favorit från de här. Vi önskar att våra pizzor förmedlar vårt och också vårt handelslags varma tack åt all den vårdpersonal som gör ett viktigt arbete ute på fältet. Utöver pizzorna lämnade vi också som ett tack förmånskuponger till vår restaurang, åt de personer som inte just då jobbade, berättar Maria Lönnqvist.

Borgå Rosso och hela handelslaget vill så här inför årets slut framföra sitt varmaste tack till hälsovårdens personal.