På Varuboden-Oslas verksamhetsställen hjälper närmare 450 sommarjobbare till under den bråda sommarsäsongen


Varuboden-Osla sysselsatte den här sommaren ungefär 100 fler sommarjobbare än ifjol.

4.8.2020

Trots den exceptionella situationen under våren, kunde Varuboden-Osla denna sommar erbjuda sommarjobb och praktikplatser åt 435 unga. Det är över 100 medarbetare mer än vad man på förhand hade uppskattat med eller än den mängd medarbetare som under tidigare somrar blivit anställda. Hjälpande händer behövdes mest inom markethandeln, men också handelslagets andra branscher såsom restaurangerna, caféerna, trafikbutikerna, järn- och trädgårdshandeln har sysselsatt unga.

 En lokal sysselsättare också i undantagstider

– Vi är oerhört glada och stolta över att vi efter denna exceptionella vår kunnat sysselsätta unga och på så sätt för vår del kunnat trygga deras välmående och erbjuda arbetserfarenhet nu då det har varit mer utmanande att få sommarjobb än under tidigare år, berättar personalchef Paula Pajunen. Varuboden-Osla har på sitt verksamhetsområde lokalt kunnat erbjuda många unga nya arbetserfarenheter genom sommarjobb och praktikprogrammet Lär känna arbetslivet och förtjäna. Många unga anser också då de söker sommarjobb att det är viktigt att arbetsplatsen ligger nära hemmet och är bekant från tidigare, exempelvis den egna närbutiken.

Varuboden-Osla har satsat märkbart på både personalens och kundernas säkerhet (säkerhetsavstånd, plexiglas, handdesinfektionsmedel, meddelanden i affärerna etc) och därmed har sommarjobbarna kunnat komma tryggt på jobb också under den här exceptionella sommaren.

 

Varuboden-Osla satsar på introduktion

Under de senaste åren har Varuboden-Osla satsat på såväl rekrytering av personal som introduktion.

– Samtidigt har vi lyft fram hur viktiga de unga är för oss arbetsgivare och att vi vill erbjuda så många unga som möjligt möjlighet till positiva arbetserfarenheter, konstaterar Paula Pajunen.

Att antalet sommarjobbare ökat visar för sin del att satsningarna har gett resultat. Hanna Kröger och Miro Tyyskä, som den här sommaren arbetar flitigt i Varuboden-Osla, lyfter också fram att ryktet om en bra arbetsplats och fantastiska arbetskompisar nådde dem via deras egna kompisar.

– Genom att utveckla vår introduktion kan vi för vår del bidra till att de nya medarbetarnas arbetskarriär får en smidig start och på samma gång också sammansvetsas snabbare med hela arbetsgemenskapen, fortsätter Paula Pajunen.

En del av sommarjobbarna fortsätter ännu efter sommaren i Varuboden-Osla som hjälp under bråda tider och helger.