På sportlov via vårt handelslag


I februari piggar den ökande mängden ljus upp och inbjuder till att vara ute och spendera tid tillsammans. I februari firar vi fastlag, och skolorna på vårt handelslags verksamhetsområde njuter av ett välförtjänt sportlov. Efter pulkabacken eller skidspåret smakar det med varm soppa, fastlagsbullar och kakao. I våra matbutikers breda sortiment hittar du alla ingredienser till midvinterns läckra matstunder och ABC-trafikbutikerna betjänar alla dem som är på resande fot under sportlovet.

16.2.2023

Sportlovets läckerheter enkelt

Februari kommer med mera ljus och ett löfte om våren som nalkas. På fastlagen säger vi adjö till årets mörkaste tid och välkomnar våren. Vi firar fastlag sju veckor före påsk och i år infaller fastlagssöndagen 19 februari och fastlagstisdagen 21 februari. Till fastlagsfirandet hör pulkaåkning och andra vintergrenar, härliga fastlagsbullar och värmande soppa.

Från våra matbutikers mångsidiga sortiment hittar var och en lätt sina egna favoriter till midvintern att plocka ner i kundkorgen.  Ingredienser till mustiga soppor och grytor hittar du enkelt från din närbutik, och av försäljarna på våra Mattorg lönar det sig också att fråga om tips och recept till goda sportlovsrätter.  Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget.

Du hittar tips bland de otaliga recept som finns på webbplatsen Yhteishyvä.fi. I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till sportlovets goda matstunder. Det finns också gott om enkla mellanmål och snabba luncher för skolelever som tillbringar sportlovet hemma. Om du vill göra mathållningen under sportlovet enklare kan du också beställa mat behändigt på webben. S-gruppens nya matbutik på webben S-kaupat.fi är ett praktiskt alternativ om du vill göra dina inköp bekvämt fast hemma på soffan. De beställda produkterna får man enkelt färdigt plockade och packade från butikens utlämningsställe vid vald tidpunkt. På vårt handelslags område finns det utlämningsställen i S-market i Lovisa, Näse i Borgå, Söderkulla i Sibbo, Ekenäs och Karis, i Prisma Kyrkslätt och Sale Grani. Leveranstiden kan redan bokas och beställningen kan ändras beroende på butik, ännu kvällen innan.

Samvaro och semestrande

På sportlovet har man gott om tid att vara utomhus med familj och vänner. I Prisma i Kyrkslätt finns det ett stort urval pulkor och redskap för olika vintersporter. Av vintersporterna har skidåkningen upplevt ett nytt uppsving de senaste åren, och det har också avspeglats i skidförsäljningen i Prisma Kyrkslätt. De som gillar lite lugnare fart och tycker om att hålla till inomhus finns det i Prisma också mycket läsning och olika sällskapsspel. Nu finns det gott om tid att försjunka i nya äventyr.

Om man inte under sin lediga tid själv orkar stå i köket och laga mat betjänar vårt handelslags restaurang Rosso i Borgå hungriga sportlovsfirare. Finns det något mer underbart än att slå sig ner vid ett dukat bord och njuta av god mat och trevligt sällskap. På Rossos meny finns det härliga italienska rätter och på barnens meny många favoritportioner till de mindre sportlovsfirarna. Under bråda semesterperioder lönar det sig att boka bord till restaurangen i förväg om du har en speciell tidpunkt du vill komma och äta. I Borgå betjänar också det härliga nya kaféet Bacaro Doppio vars utsökta bakverk och varma drycker ger även den som är alldeles utmattad av att åka pulka semesterstämning.

Sportlovsveckan har enligt tradition varit den tid på året då det rör sig mycket mänskor på vägarna. Man kan tanka bilen och på samma gång fylla på sina sista minutens uppköp från marketarna på våra ABC-stationer. Och det bästa är att man kan fortsätta färden med en mätt mage, när man först besöker restaurangen. Var och en hittar säkert något den gillar bland restaurangens många smakliga portioner

 

Glada vinterstunder utomhus och samvaro!