På alla hjärtans dag kommer vi ihåg våra nära med presenter, blommor och god mat i munter samvaro


Måndag 14 februari firar vi alla hjärtans dag. I Finland är det en rätt så ny sed att fira alla hjärtans dag och i almanackan kom den in först i slutet av 1980-talet. På andra håll i världen har dagen hundra år gamla traditioner. Speciellt i Förenta staterna har det blivit en populär och viktig högtidsdag och också vi har tagit intryck av firandet där. Kort, blommor, choklad, små presenter och samvaro hör alla hjärtans dag till. Vårt handelslags matbutiker, specialaffärer och restauranger betjänar alla hjärtans dags firare.

10.2.2022

Blommor och choklad

Blommor och delikatesser glädjer nästan alltid och speciellt vid alla hjärtans dag ökar försäljningen av blommor och choklad. Man kommer ihåg nära och kära med presenter och kort. Februari är högsäsong för inhemska tulpaner och det säljs mycket av dom i både våra marketar och i vår blombutik S-Garden. Vid sidan av tulpaner är rosor favoritblommor till alla hjärtans dag. S-Gardens florister binder färdigt många buketter till alla hjärtans dag, men man kan också beställa en bukett enligt sitt eget önskemål i förväg.  Till alla hjärtans dag är försäljningen stor och därför är det också en bra idé att beställa i förväg, och du kan vara säker på att du får ge din vän exakt den bukett du drömmer om.

Med choklad och andra delikatesser kommer du också ihåg dina vänner på ett trevligt sätt. Våra matbutiker har inför alla hjärtans dag ställt fram produkter som passar in i temat, och där hittar du enkelt godis och andra små presenter när du går och handlar. I vårt sortiment finns förutom traditionella hjärtformade sötsaker också sötsaker från många av våra små lokala producenter.

Du kan glädja dina vänner eller arbetskompisar med en tårta eller bakverk du själv har bakat, eller så kan ni tillsammans kocka en hel meny till alla hjärtans dag. Du hittar tips bland de otaliga recept som finns på webbplatsen Yhteishyvä.fi. I vårt handelslags S-marketar, Sale-butiker, Prisma och ABC-stationernas marketar hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till alla hjärtans dag. Om du vill ha ett enklare alternativ kan du beställa maten behändigt på webben. S-gruppens nya matbutik på webben S-kaupat.fi är ett praktiskt alternativ om du vill göra dina inköp bekvämt fast hemma på soffan. Vårt handelslags webbutiker finns i Ekenäs S-market, Kyrkslätt Prisma, Söderkulla S-market i Sibbo, Näse S-market i Borgå och i Lovisa S-market. Dessutom finns utlämningsställen i Sale Grani och Karis S-market.

 Gemensamma stunder

På alla hjärtans dag träffar man vänner och nära, och det hör också starkt ihop med god mat och lugn. Restaurang Rosso i Borgå bjuder på italienska rätter och napolitanska och romerska pizzor. Det är skönt att slå sig ner vid ett dukat bord tillsammans med sina vänner och njuta av god mat och trevligt sällskap.

I Borgå finns också caféet Coffee House som har ett mycket stort urval av specialkaffe och te. Det finns också salta och söta läckerheter om du är sugen på något smått att äta. Ett presentkort till favoritrestaurangen eller caféet är en ypperlig present.

 

Trevlig alla hjärtans dag.