Ystävänpäivänä muistamme läheisiämme pienillä lahjoilla, kukilla ja yhdessäololla hyvän ruoan äärellä.


Maanantaina 14. helmikuuta vietämme ystävänpäivää. Suomessa ystävänpäivän vietto on aika uusi tapa ja kalenteriin se tuli vasta 1980-luvun lopulla. Muualla maailmassa päivällä on satoja vuosia vanhat perinteet. Varsinkin Yhdysvalloissa siitä on muodostunut suosittu ja merkittävä juhlapäivä, ja mekin olemme saaneet vaikutteita sieltä. Kortit, kukat, suklaat, pienet lahjat ja yhdessäolo kuuluvat ystävänpäivään. Osuuskauppamme ruokakaupat sekä erikoismyymälät ja ravintolat palvelevat ystävänpäivän viettäjiä.

10.2.2022

Kukkia ja suklaata

Kukat ja herkut ilahduttavat lähes aina ja varsinkin ystävänpäivän aikoihin kukka- ja suklaamyynti ponkaisee nousuun. Lahjoilla ja korteilla muistetaan rakkaita ja ystäviä. Helmikuu on kotimaisten tulppaanien parasta sesonkia ja niitä myydäänkin paljon niin marketeistamme kuin S-Garden-kukkakaupastamme. Tulppaanien ohella ruusut ovat ystävänpäivän suosikkikukkia. S-Gardenin floristit ovat tehneet valmiiksi paljon kimppuja ystävänpäiväksi, mutta etukäteen voi myös tilata toiveidensa mukaisen kimpun. Ystävänpäivänä myydään paljon kimppuja, ja siksi on hyvä tilata omansa etukäteen, jotta voi varmistua siitä, että saa juuri sen unelmiensa kimpun, jonka haluaa ystävälleen antaa.

Suklaat ja muut herkut ovat mukava tapa muistaa ystäviään. Ruokakauppamme ovat ystävänpäiväksi tehneet teemaan sopivia esillepanoja, josta löydät makeiset ja muut muistamiset helposti ostostesi lomassa. Valikoimistamme löytyy perinteisten sydänmakeisten lisäksi myös monen pienen paikallisen lähituottajamme makeisia.

Itse tehdyllä kakulla tai leivonnaisilla voit ilahduttaa ystäviä tai työkavereita, tai yhdessä voi kokata vaikka kokonaisen ystävänpäivän menun. Tarjoiluun löydät vinkkejä myös Yhteishyvän lukuisista resepteistä. Osuuskauppamme S-marketeista, Sale-kaupoista, Prismasta sekä ABC-asemien marketeista löydät laajan valikoiman ruokia ja raaka-aineita ystävänpäivän herkutteluun. Jos haluat helpomman vaihtoehdon niin voit tilata ruoat kätevästi verkosta. S-ryhmän ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi onkin näppärä vaihtoehto, jos haluaa tehdä ostoksensa mukavasti, vaikka kotisohvalta käsin. Osuuskauppamme verkkokaupat palvelevat Tammisaaren S-marketissa, Kirkkonummen Prismassa, Söderkullan S-marketissa, Näsin S-marketissa Porvoossa ja Loviisan S-marketissa. Tämän lisäksi noutopisteitä löytyy Sale Granista ja Karjaan S-marketista.

 

Yhteisiä hetkiä

Ystävänpäivänä tavataan ystäviä ja läheisiä ja siihen kuuluu myös vahvana osana maistuva ruoka ja kiireettömyys. Porvoossa sijaitseva ravintola Rosso tarjoilee italialaisia ruokia ja napolilaisia ja roomalaisia pitsoja. Ystävien kanssa on ihana istahtaa valmiiseen pöytään ja nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta.

Porvoossa sijaitsee myös kahvila Coffee House, jossa on erittäin laaja valikoima erikoiskahveja ja erilaisia haudutettuja teitä. Tarjolla on myös suolaisia ja makeita herkkuja, jos tekee mieli jotain pientä purtavaa. Lahjakortti lempiravintolaan tai kahvilaan on oiva lahjavinkki.

 

Hyvää ystävänpäivää.