Varuboden-Osla har köpt Borgårestaurangen ONE:s affärsverksamhet


Varuboden-Osla har idag 31.8.2023 köpt affärsverksamheten för Restaurang ONE i Borgå av Petter Larsen. Varuboden-Osla tar över verksamheten fr.o.m. 1.9. Old Town Pub fortsätter som tidigare i Petter Larsens ägo. Restaurang ONE kompletterar på ett utmärkt sätt Varuboden-Oslas tidigare restaurangutbud i Borgå.

31.8.2023

Restaurang ONE är en unik restaurang med ett utmärkt läge vid Krämartorget i gamla stan i Borgå. Restaurangen fungerar i en gammal värdefull fastighet, som bland annat har inrymt Östnylands Andelsbanks huvudkontor.

– Borgå är känt för sina mångsidiga restauranger, och vi är glada över att vi nu får möjlighet att betjäna våra restaurangkunder också i gamla stan i Borgå, säger branschdirektör Laura Koistinen vid Varuboden-Osla.  Restaurang ONE kompletterar på ett utmärkt sätt vårt restaurangutbud i Borgå, och på det här sättet kan vi erbjuda något för alla.

Som restaurangchef för restaurang ONE börjar fr.o.m. 1.9 Maria Lönnqvist, som har fungerat som restaurangchef för Varuboden-Oslas restaurang Rosso och café-vinbar Bacaro Doppio sedan 2020. Maria har trivts redan länge på Varuboden-Osla, till en början på Amarillo i Borgå, och efter några år utanför S-gruppen återvände hon som restaurangchef.

– Det är fint att det inom Varuboden-Osla finns möjlighet att få nya utmaningar och nytt ansvar. Som restaurangchef för Rosso fick jag bekanta mig med Rosso-kedjan, som finländarna älskat redan i årtionden, och i slutet av fjolåret öppnade vi den förnyade café-vinbaren Bacaro Doppio i Konstfabriken. Härnäst får jag vara med i unika restaurang One, säger Maria Lönnqvist.

Restaurangens professionella personal går över till VBO som s.k. gamla arbetstagare. Restaurangen kommer till en början att vara stängd ett par veckor, och under den tiden uppdateras alla system. Efter det fungerar restaurangen under hösten med nuvarande koncept, men efter årsskiftet inleds en renovering av restauranglokalerna.

– Vi avslöjar ännu inget kring det nya konceptet, men tanken är att det ska betjäna såväl lunch- och lounge- som middagsgäster. I planerna finns något speciellt, eftersom själva platsen också är rätt unik, berättar branschdirektör Laura Koistinen om framtidsplanerna. Sommartid kommer ONE:sterrass att vara en oas i stadsvimlet. Terrassen på innergården kommer att vara en avslappnad och trevlig plats att tillbringa kvällen på, och vi hoppas på att kunderna kommer att trivas länge hos oss.

Ytterligare information:

Laura Koistinen, branschdirektör, tfn 010 765 9304