När man rör sig i skogen får själen och kroppen ro – den nya Outdoor-avdelningen i Prisma Kyrkslätt erbjuder kläder och utrustning till friluftsliv


Måndag 21 mars firar vi våra skogar. Ungefär en tredjedel av jordklotets yta är täckt av skog. Skogarna är unika livsmiljöer för olika djur- och växtarter och att titta på skogslandskap och skogspromenader har ett positivt inflytande på oss. I slutet av mars öppnas det i Prisma Kyrkslätt en ny Outdoor-avdelning, där du hittar kläder och utrustning för friluftsliv och camping.

21.3.2022

På Outdoor-avdelningen ett brett sortiment produkter för friluftsliv och camping

I Prisma i Kyrkslätt finns det redan sedan tidigare ett brett sortiment av kläder och utrustning för både friluftsliv och camping. Under de senaste veckorna har det i Prisma byggts en ny Outdoor-avdelning, som samlar ihop alla kläder, skor och all utrustning som hör ihop med friluftsliv på ett och samma ställe. Det kommer också att finnas ett omfattande urval av fiskeprodukter på avdelningen. Trähyllorna och de vackra landskapsbilderna bildar en mycket lockande produktpresentation. Produkterna kommer väl till rätt i de nya hyllorna.

– Försäljningen i produktgruppen har ökat rätt mycket under de senaste åren, och vi har också haft ett brett urval av kläder och utrustning till friluftsliv och camping, men de har varit framsatta på olika avdelningar. Det har varit lite krångligt för kunderna att hitta det de har letat. Nu är det bra när vi fick så här snygga hyllor och vi kan ställa fram alla produkter i samma produktgrupp på samma ställe, säger försäljningschef Milla Karlenius i Prisma Kyrkslätt.

Förutom standardurvalet kommer det på Outdoor-avdelningen också att finnas separata produktpresentationer för säsongsprodukter och nyheter. På avdelningen finns det också mycket produkter till camping och fiske. Tält, sovsäckar, vandringsryggsäckar, vandringspannor för att nämna några som hör till camping. På Outdoor-avdelningen hittar den som är intresserad av att fiska fiskeutrustning till all slags fiske, spinnbeten, svirvlar, drag, håvar, vågar och krokar.

Nya varumärken

När man rör sig ute i naturen lönar det sig också att fästa uppmärksamhet vid ytterkläderna och deras egenskaper. Ju mera man trivs ute i den friska luften och rör sig ute, desto mer lönar det sig att fästa uppmärksamhet på ytterklädernas kvalitet, finish, hållbarhet och varför inte också vid utseende.  I Kyrkslätt Prisma fanns det redan sedan tidigare ett brett urval olika varumärken, men i och med Outdoor-avdelningen kommer det att komma några nyheter till exempel i samband med camping.

– Enbart i kläder och skor har vi nu ungefär trettio olika tillverkares produkter, så det finns att välja bland. Jag tror att alla hittar hos oss de kläder eller den utrustning som passar hens egna behov bäst, tillägger Milla Karlenius.

Hållbarhet som en del av vårt handelslags vardag

Livskraftiga skogar är viktiga livsmiljöer. För oss finländare är skogarna en del av vårt nationallandskap. På måndag 21.3 firar vi skogar och minns att friska och välmående skogar också medför välmåga för både jordklotet och oss mänskor. Vårt handelslag jobbar hårt för att vara en ännu hållbarare aktör och vi har som mål att vara koldioxidnegativa redan 2025. Redan nu är den el som används förnybar, främst vind- och vattenkraft. Vi förnyar våra verksamhetsställen för att minska på koldioxidutsläppen och i samband med renoveringar har vi till exempel installerat kylar och frysar med dörrar, och nästan alla belysning är redan nu utbytt till energisnål LED-belysning. Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete.

Trevlig internationell skogsdag!