Matsäck till både fastlag och sportlov från din närbutik


De kalla och snöiga dagarna i februari är som gjorda för utevistelse och samvaro. I februari firar vi fastlag, och skolorna på vårt handelslags verksamhetsområde njuter av ett välförtjänt sportlov. Efter pulkabacken eller skidspåret smakar det med varm soppa, fastlagsbullar och kakao. I våra matbutikers breda sortiment hittar du alla ingredienser till midvinterns läckra matstunder och ABC-trafikbutikerna betjänar alla dom som är på resande fot under sportlovet.

17.2.2022

Fastlagsdelikatesser

Februari kommer med mera ljus och ett löfte om våren som nalkas. På fastlagen säger vi adjö till årets mörkaste tid och välkomnar våren. Vi firar fastlag sju veckor före påsk och i år infaller fastlagssöndagen 27 februari och fastlagstisdagen 1 mars. Till fastlagsfirandet hör pulkaåkning och andra vintergrenar, härliga fastlagsbullar och värmande soppa.

Från våra matbutikers mångsidiga sortimentet hittar var och en lätt sina egna favoriter till midvintern att plocka ner i kundkorgen.  Ingredienser till mustiga soppor och grytor hittar du enkelt från din närbutik, och av försäljarna på våra Mattorg lönar det sig också att fråga om tips och recept till goda sportlovsrätter.  Vårt handelslag har nio Mattorg i samband med våra S-marketar. I S-marketarna i öst har Lovisa, Näse i Borgå, Nickby och Söderkulla i Sibbo Mattorg och av butikerna i väst finns det Mattorg i Grankulla, Ekenäs, Karis och Ingå. Också i Prisma Kyrkslätt och i Jomala på Åland betjänas kunderna av Mattorget.

Nu lönar det sig också att titta i S-mobil och använda förmånerna i vårt handelslags matbutiker. De är som gjorda till fastlags- och sportlovsfirandet. Om du ännu inte har S-mobil, hittar du anvisningarna här och laddningslänken till App Store och Google Play.

 Samvaro och semestrande

På sportlovet har man gott om tid att vara utomhus med familj och vänner. I Prisma finns det ett stort urval pulkor och redskap för olika vintersporter. Av vintergrenarna har skidåkning haft ett uppsving de senaste åren. De som gillar lite lugnare fart och tycker om att hålla till inomhus finns det i våra butiker också mycket läsning och olika sällskapsspel. Nu finns det gott om tid att försjunka i nya äventyr.

Om man inte under sin lediga tid själv orkar stå i köket och laga mat betjänar vårt handelslags restaurang Rosso i Borgå hungriga sportlovsfirare. Finns det något mer underbart än att slå sig ner vid ett dukat bord och njuta av god mat och trevligt sällskap. På Rossos meny finns det härliga italienska rätter och på barnens meny många favoritportioner till de mindre sportlovsfirarna. I Borgå betjänar också caféet Coffee House vars härliga bakverk och varma drycker ger även den som är alldeles utmattad av att åka pulka semesterstämning.

Sportlovsveckan har enligt tradition varit den tid på året då det rör sig mycket mänskor på vägarna. Man kan tanka bilen och på samma gång fylla på sina sista minutens uppköp från marketerna på våra ABC-stationer. Och det bästa är att man kan fortsätta färden med en mätt mage, när man först besöker restaurangen. Var och en hittar säkert något den gillar bland restaurangens många smakliga portioner

 

Trevligt friluftsliv önskar personalen i vårt handelslag.