Livligt inför jul i Prisma – Man kan shoppa mat och gåvor i nätbutiken under julveckan


Julen är den mest hektiska tiden på året för Kyrkslätt Prisma. Genom att handla på webben kan man underlätta julstöket, och julbordets klassiker kan med fördel kompletteras med färdiga alternativ.

13.12.2023

Även om försäljningen av kalkon och olika grönsaksbaserade alternativ har ökat, är julskinkan fortfarande huvudnumret på de finländska julborden. I Prisma Kyrkslätts sortiment finns det många färdigstekta skinkor, och vill man ha mindre mängder, kan man också köpa en lämplig mängd skivad skinka på Mattorget eller i charkhyllan. Prismas hyllor är fyllda med ett varierat urval av lådor, rullar och skinkor, och Mattorgets disk dignar av färdiga julrätter.

Vid sidan av traditionella fiskprodukter har även mer prisvärda fiskalternativ som rom, jättekrabbor och hummer hittat till de finländska julborden. Detta är särskilt märkbart under dagarna före julafton, då antalet kunder på Mattorget ökar. Många köper sin fisk från Mattorget och får samtidigt sista minutens tips om tillredning av vår skickliga personal. Årets nya julfiskrätter innehåller högklassiga fiskprodukter och -fabrikat under S-gruppens eget varumärke Herkku.

Nätbutiken till hjälp i julruschen

Inför julen är det full fart på Prisma, men man kan också handla behändigt på nätet. S-kaupat.fi, S-gruppens matbutik på webben, erbjuder ett bekvämt sätt att handla varifrån som helst. Det finns fortfarande lediga leverans- och hämtningstider för julveckan, och man kan bekvämt boka sin leveranstid i förväg. Efter att ha lagt en beställning kan kunden lägga till produkter i den efter hand.

Den nya tjänsten Myymälänouto är en ny leveransmetod för nätbutiken prisma.fi, där kunderna väljer och betalar för produkter online och hämtar dem i butiken. Med hjälp av Myymälänouto kan man beställa produkter som finns i butikens hyllor också under julveckan och avhämta dem senast 12 timmar efter beställning. Kunden får anvisningar per SMS när beställningen kan hämtas.

Nästan hälften av mjukisdjuren av samma märke

Mjuka leksaker av märket Squishmallows kommer bli succé i jul. Försäljningsuppgifter från Prisma-kedjan visar att så mycket som 47% av de mjuka leksaker som säljs i Prisma är från denna specifika serie. Det finns över tusen olika Squishmallows i hela världen, och de olika figurerna är perfekta att samla på.

En annan favorit, Lego, är inte längre bara för barn. De mest värdefulla Lego, så som stora bilar och vackra blommor, intresserar nu just vuxna som köper till sig själva. På samma sätt är Legos med Harry Potter-tema ett tydligt dragplåster för millenniegenerationen. Man talar om det så kallade kidults-fenomenet, det vill säga leksaker som vuxna köper till sig själva.

Traditionella brädspel har också behållit sin popularitet. Trots att interaktiva leksaker och digitala spel är populära, köps även bräd- och sällskapsspel år efter år. I många familjer är brädspel en del av julen och spelas med hela familjen, till exempel på juldagen eller annandag jul.

Hårda paket är alltid succé

Förutom leksaker köper kunderna mängder av vintersportutrustning: i år finns både rattkälkar, pulkor, åklappar, skridskor och skidor bland tippningarna på julens hitgåva. Spelkonsolen PlayStation 5, som får en ny version i december, står också på mångas önskelistor. De mest populära PS5-spelen i jul kommer utöver NHL och FC 24 sannolikt att vara Spider-Man 2 och Vov-patrullen. Det nya spelet Super Mario Wonder skapar glädje och förundran för hela familjen.

Böcker hör också till de traditionella favoriterna i julklappssäcken. Den här julen kommer många slå in till exempel Ilkka Remes nyhet Pimeyden sydän, Miki Liukkonens Vierastila eller Lucina Rileys Valo ikkunassa. Andra julfavoriter är Guinness World Records och Mitä Missä Milloin som fortsätter att hävda sig år efter år. Den senaste utgåvan av Dagbok för alla mina fans kommer finnas med på många barns önskelistor.

De mjuka förpackningarna innehåller i år både julkläder och accessoarer, till exempel sweatshirts och julstrumpor. Populära är också underställströjor och -byxor i merinoull som håller hela familjen varm i vinterkylan, och fårskinnshandskar för vuxna. Bland pyjamasar hittas både julmönster och Mumintema.

En fyndjägare skaffar julklapparna på Prismas vinterrea som börjar redan före jul.

Mattorget i Prisma Kyrkslätt är öppet på julafton kl. 8–15 och butiken håller öppet från sex på morgonen ända till kl. 16. I prisma.fi-nätbutiken kan man beställa bruksvaror inför julen fram till söndagen den 17.12, och genom Myymälänouto hinner beställningarna plockas om man gör dem senast fredagen 22.12.