Prismassa eletään vuoden vilkkainta aikaa – Verkkokaupasta saa ruoat ja lahjat vielä jouluviikkona


Joulu on vuoden vilkkainta aikaa Kirkkonummen Prismassa. Verkkokauppaa hyödyntämällä voi helpottaa joulukiireitä, ja joulupöydän kotitekoisia klassikoita voi hyvin täydentää valmiilla vaihtoehdoilla.

13.12.2023

Vaikka kalkkunan ja erilaisten kasvispohjaisten vaihtoehtojen myynti onkin kasvanut, joulukinkku pysyy suomalaisten joulupöytien keskipisteenä. Prisma Kirkkonummen valikoimissa on paljon valmiiksi paistettuja kinkkuja, ja jos haluaa pienempiä määriä, kinkkua voi ostaa myös Ruokatorilta tai leikkelehyllystä valmiiksi viipaloituna sopivan määrän. Prisman hyllyillä on monipuolinen valikoima laatikoita, rosolleja ja kinkkuja, kun taas Ruokatorin tiski notkuu valmiista joulupöydän antimista.

Perinteisten kalatuotteiden rinnalla myös arvokkaammat kalavaihtoehdot, kuten mädit, jättiravut ja hummerit ovat löytäneet tiensä suomalaisten joulupöytiin. Tämä näkyy erityisesti aattoa edeltävinä päivinä, kun Ruokatorin asiakasmäärät kasvavat. Monet ostavat kalat Ruokatorilta ja saavat samalla viime hetken valmistusvinkkejä ammattitaitoiselta henkilökunnalta. Uutuutena joulun kalapöydissä nähdään tänä vuonna S-ryhmän oman Herkku-merkin laadukkaita kalatuotteita ja -valmisteita.

Verkkokauppa avuksi joulukiireeseen

Joulun alla Prismassa käy kova vilinä, mutta ostokset voi tehdä myös kätevästi verkossa. S-ryhmän ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi tarjoaa kätevän vaihtoehdon ostosten tekoon kotisohvalta käsin. Ruoan verkkokaupassa on vielä vapaita toimitus- ja noutoaikoja jouluviikolle, ja toimitusajan voi varata kätevästi etukäteen. Kun tilaus on tehty, voi siihen lisätä tuotteita aina kun mieleen juolahtaa jotakin jouluksi ostettavaa.

Uusi Myymälänouto on prisma.fi-verkkokaupan uusi toimitustapa, jossa asiakas valitsee ja maksaa tuotteet verkossa ja noutaa ne myymälästä. Myymälänoudon avulla myymälän hyllyissä olevia käyttötavaroita voi tilata vielä jouluviikolla ja noutaa viimeistään 12 tunnin kuluttua tilauksesta. Asiakas saa nouto-ohjeet tekstiviestillä, kun ostokset ovat valmiina noudettaviksi.

Lähes puolet pehmoleluista samaa merkkiä

Tämän joulun leluhitiksi on nousemassa Squishmallows-sarjan pehmolelut. Prisma-ketjun myyntidata paljastaa, että peräti 47 prosenttia Prismassa myytävistä pehmoleluista on nimenomaan kyseistä tuotesarjaa. Squishmallows-pehmoja on maailmanlaajuisesti kaikkiaan yli tuhat erilaista, ja erilaiset hahmot sopivatkin erinomaisesti keräiltäviksi.

Toinen kestosuosikki, Legot, eivät ole enää pelkästään lasten juttu. Arvokkaimmat Legot, kuten isot autot ja kauniit kukat ovat sellaisia, jotka nyt selvästi kiinnostavat nimenomaan aikuisille itselleen ostettuna. Samoin Harry Potter -teemaiset Legot purevat selvästi milleniaaleihin. Maailmalla puhutaankin niin sanotusta kidults-ilmiöstä, eli aikuisten itselleen hankkimista leluista.

Myös perinteiset lautapelit ovat säilyttäneet suosionsa. Vaikka interaktiiviset lelut ja digitaaliset pelit ovat suosittuja, myös lauta- ja seurapelejä ostetaan vuodesta toiseen. Monissa perheissä lautapelit kuuluvat nimenomaan jouluun ja niitä pelataan koko perheen kera yhdessä esimerkiksi joulupäivänä tai Tapaninpäivänä.

Kovat paketit ilahduttavat taatusti

Lelujen lisäksi hankitaan paljon talviulkoiluun sopivia varusteita: lahjahittiennusteissa keikkuvat myös tänä vuonna niin rattikelkat, pulkat, liukurit, luistimet kuin suksetkin. Myös joulukuussa julkaistava uusi versio PlayStation 5 -pelikonsolista löytyy monen toivelistalta. Joulun suosituimpia PS5-pelejä lienevät NHL- ja FC 24 -pelien lisäksi Spider-Man 2 sekä Ryhmä Hau. Uutuuspeli Super Mario Wonderista riittää riemua ja ihmeteltävää koko perheelle.

Pukinkontin perinteisiin suosikkeihin lukeutuvat myös kirjat. Tänä jouluna moneen pakettiin kääritään esimerkiksi Ilkka Remeksen Pimeyden sydän, Miki Liukkosen Vierastila tai Lucinda Rileyn Valo ikkunassa. Joulun kestosuosikkeja ovat myös Guinness World Records ja Mitä Missä Milloin, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen. Monen lapsen toivelistalta puolestaan löytyy uusin Neropatin päiväkirja.

Pehmeistä paketeista sen sijaan löytyy tänä vuonna sekä jouluisia vaatteita ja asusteita, kuten collegeja ja joulusukkia. Suosittuja ovat myös talven pakkasilla lämmittävät merinovillaiset aluspuserot ja -housut koko perheelle sekä aikuisten lammasrukkaset. Pyjamissa kiinnostavat jouluaiheiden lisäksi myös Muumi-kuosit.

Tarjoushaukka hankkii joululahjat Prisman talvialesta, joka alkaa jo ennen joulua.

Prisma Kirkkonummen ruokatori palvelee jouluaattona klo 8–15, ja kauppa on auki aamukuudesta aina klo 16 asti. Prisma.fi-verkkokaupasta voi tilata käyttötavaroita jouluksi sunnuntaihin 17.12. asti, ja Myymälänouto-tilaukset ehditään kerätä pukinkonttiin vielä perjantaina 22.12.