Karlos Kotkas vald till direktör för Varuboden-Oslas markethandel


8.8.2023

Karlos Kotkas har valts till ny branschdirektör för markethandeln inom Handelslaget Varuboden-Osla. Karlos har jobbat länge inom S-gruppen, och började på handelslaget HOK-Elanto 2003. Hans karriär omfattar även uppgifter som utvecklingschef och direktör inom SOK:s HR-funktioner, Jollas, SOK:s strategitjänster och kedjestyrningen. Karlos kommer till Varuboden-Osla från handelslaget Pirkanmaan osuuskauppa där han har jobbat som Prisma-kedjedirektör.

– Karlos har en bred erfarenhet inom S-gruppen och har jobbat i olika roller både på SOK och i olika handelslag, vilket säkert kommer att hjälpa honom att lyckas i sin nya uppgift. Vi är mycket glada över att få Karlos som en del av vår ledningsgrupp. Jag hälsar Karlos varmt välkommen till Varuboden-Osla, säger verkställande direktör Mathias Kivikoski.

– Jag ser fram emot att börja arbeta som branschdirektör för markethandeln inom VBO i november. VBO har en lång och framgångsrik historia av att förbättra kundnöjdhet, medarbetarnöjdhet och affärsresultat, och det är fantastiskt att vara en del av ett så kompetent team. Jag känner redan till VBO som organisation från mina tidigare jobb och många av mina framtida kollegor är också redan bekanta. Jag är mycket entusiastisk över att bidra med min kunskap och mitt arbete till VBO. Samtidigt vill jag tacka min nuvarande arbetsgivare Pirkanmaan osuuskauppa och mina nuvarande kollegor för den gemensamma utvecklingsvägen, säger Karlos Kotkas.

Karlos Kotkas tillträder sin tjänst den 1 november och nuvarande branschdirektören Bengt Vinberg går i pension vid årsskiftet.