Julfirande, sång och kamratstöd – Varuboden-Osla stödjer julfester i familjekaféerna


Liksom tidigare år har handelslaget Varuboden-Oslas förvaltning valt att donera pengarna som reserverats för julhälsningar 2023 till välgörenhet.

7.12.2023

Varuboden-Osla har gjort en donation på 5 000 euro till Mannerheims Barnskyddsförbunds familjekaféverksamhet på handelslagets verksamhetsområde. Donationen kommer användas till familjekaféernas julfester, som ger barnfamiljer möjligheten att samlas och nätverka i julstämning.

Handelslaget Varuboden-Osla strävar aktivt efter att stödja särskilt barns och ungas verksamhet. Att stödja social interaktion är särskilt viktigt efter coronaåren, och julfirandet hjälper barnfamiljer att bygga upp och upprätthålla stödnätverk. Enligt en studie som genomfördes av Mannerheims Barnskyddsförbund år 2020 är det just kamratstödet föräldrar emellan som är mest betydelsefullt i familjekaféernas verksamhet. För barnen erbjuder kaféerna möjligheten att leka och lära tillsammans med sina jämnåriga.

Familjekaféerna samlas varje vecka för att prata och fika, leka och ibland lyssna på gästande experter. Det finns för tillfället familjekaféer i nästan alla kommuner i Nyland. Om det inte finns något familjekafé på orten kan intresserade föräldrar ta kontakt med MLL:s lokalförening.

Hitta närmaste familjekafé (webbsidan är på finska): Perhekahvilat | MLL:n Uudenmaan piiri