Julens presenter från Sokos i Borgå


7.12.2020

Varuboden-Oslas affärer gör sig klara för årets brådaste säsong i en mycket exceptionell stämning.  Från och med mars har huvudvikten i allt som görs legat på kundernas och personalens hälsa också i Sokos Borgå, och därför har man ställvis varit tvungen att göra snabba förändringar i affärens tjänster och övriga verksamhet. Med tanke på julklappsinköp har Sokos också exempelvis utvidgat sina öppettider för att hålla kundmängderna på en måttlig nivå.

Det är tryggt att göra sina julklappsinköp på Sokos då du följer anvisningarna om exempelvis god handhygien och säkerhetsavstånd. Handdesinfektion finns utplacerad i varuhuset och affischer och golvdekaler påminner kunder om att hålla avstånd till varandra. Till personalens standardutrustning hör nu under coronaepidemin visir och masker och också kunder uppmanas att bära mask. Med tanke på julförsäljningen har Sokos också förlängt sina öppettider för att kunna hålla antalet kunder på en måttlig nivå. Öppettiderna har förlängts med en timme på kvällarna mellan den 14 och 23 december och helgen före julafton (19 och 20.12) har öppettiderna förlängts med rentav två timmar.

Sokos-varuhuset i Borgå tar också emot telefonbeställningar för att kunna betjäna sina kunder tryggare. Kunden kan beställa de produkter hen önskar från Sokos Borgås urval och sedan plocka upp beställningen från affären. Uppköpen betalas då man hämtar dem. Också produkter som man beställer från Sokos webbutik kan man hämta från Sokos i Borgå.

Det lönar sig också att planera sina uppköp bra i förväg och utmärkta julklappsidéer hittar man behändigt genom att exempelvis bläddra i Sokos julbroschyr på hemmasoffan. Presenterna får man vackert inslagna på varuhuset, men om man vill minimera den tid man spenderar i affären får man också ta med sig juliga presentpåsar avgiftsfritt och packa klapparna själv hemma. Köpcentret Lundi bjuder i december alla helger på gratis parkering åt sina kunder.

Även om det ser ut att vi kommer att fira julen på andra sätt än normalt, har ändå Sokos och vårt handelslags affärers julsäsong kört i gång som vanligt. Sokos vackra jularrangemang och borden som dignar av julklappstips skapar julstämning nu under årets mörkaste tid.