Insamlingen Rosa bandet börjar – Vårt handelslag deltar igen för en viktig sak


Cancerstiftelsens insamling Rosa bandet börjar 22.9.2022. Vårt handelslag medverkar igen för en viktig sak och är med och samlar in pengar för cancerforskning i Finland genom att sälja Rosa band och andra kampanjprodukter i alla våra matbutiker, ABC-trafikbutiker och i Sokos. Bandförsäljningen har år efter år ökat och förra året samlades det in en rekordsumma genom försäljningen, 4,9 miljoner euro, till cancerforskning.

22.9.2022

Med Rosa Bandet stöd till cancerforskningen i Finland

Vårt handelslag är med i kampanjen Rosa bandet och man kan stöda cancerforskningen i Finland genom att köpa ett Rosa band som kostar 5 euro under tiden 22.9-30.20.2022 från våra markethandelns enheter, ABC-trafikbutiker och Sokos. Under kampanjen finns det också andra Rosa band-produkter till salu och av dessa går en del av försäljningssumman till förmån för cancerforskning. Rosa bandet-sortimentet byggs upp av vardagliga basprodukter, som våra kunder i vanliga fall också köper mycket av.

Med insamlingens medel stöder man forskning av all slags cancer i Finland. Med stöd av Cancerstiftelsen har finländska cancerforskare gjort betydande undersökningsrön, som har lett till nya behandlingar. Det är viktigt att det görs forskning här i Finland, eftersom man då kan snabbt utnyttja de resultat forskningsgrupperna kommer fram till, när patienter vårdas på sjukhus. Det är också viktigt att göra forskning i Finland eftersom finländare har sin egen arvsmassa. Med medlen stöder man också de personer som insjuknat och deras närmaste genom att erbjuda kostnadsfri rådgivning.

Med fem euro är du också med och hjälper

Enklast stöder du kampanjen Rosa bandet genom att köpa ett band som kostar fem euro. Summan går oavkortad till Cancerstiftelsen. I vårt handelslag säljer alla S-market, ABC-trafikbutiker och Sokos av banden. Man kan också delta genom att grunda en egen insamlingspott, göra en engångsdonation eller köpa av Rosa bandet-samarbetsparters produkter.

I år har Maria Veitola designat bandet och insamlingens tema är cancer med dålig prognos. Förra året designade Eva Wahlström bandet och året före var det Juha Tapio.

Insamlingen Rosa bandet, som börjar idag 22.9, pågår fram till 30 oktober. Cancerstiftelsen arrangerar insamlingen.

Kort om insamlingen Rosa bandet

Kampanjen börjar 22.9 och pågår till slutet av oktober.

Rosa bandet kostar 5 euro.

Maria Veitola har designat Rosa bandet 2022.

Du kan stöda cancerforskning också genom att köpa Rosa bandet-kampanjprodukter som finns till salu.

Du kan också göra en donation till insamlingen:

  • på webben på adressen (roosa nauha webbsidan)
  • på donationskontot
  • med MobilePay: donera en frivillig summa till numret 55714

 

Läs mer om insamlingen Rosa bandet och årets Rosa bandet som Maria Veitola har designat: Roosa nauha 2022 – Tutustu keräykseen! (syopasaatio.fi)